Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIK

Pobijedila direktorova pjesma

30.06.2003.
u 00:00

POREČ - Sedamnaestogodišnja Gina i muška klapa "Kastav" s pjesmom Andreja Baše, inače direktora festivala, "Da mi je s tobun prošećat" pobjednici su ovogodišnjeg, desetog festivala "Melodije Istre i Kvarnera" prema glasovima TV gledatelja i publike koji su festival pratili u Bakru, Vodnjanu, Čavlima, Krku, Labinu i Poreču. Prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda dobio je Đani Maršan za vlastitu kompoziciju "Lumin", koju je odlično otpjevao na čakavici, dijalektu koji se govori na otoku Iloviku.

Jubilarno izdanje obnovljenog MIK-a bit će zabilježeno po vrlo dobrim, melodioznim i "slušnim" pjesmama te po posebnosti koja se na festivalskim scenama sve rjeđe susreće. Sve pjesme uživo je odsvirao festivalski orkestar, a pjevači su bez "matrice" pokazali glasovne mogućnosti.

O pobjednici, "maloj" Gini Picinić, rodom s otoka Suska, s koga je u dobi od devet godina s mamom Blaženkom i sestrom Marijom otišla u Ameriku, vrlo vjerojatno će se još mnogo čuti. Glasom i još boljim stasom već je prošle godine zahvaljujući upravo Andreju Baši nastupila na MIK-u, a ove godine i na "Dori", gdje je osvojila četvrto mjesto.

- Volim pjevati - rekla je na domjenku nakon festivala Gina. - Pjevam sa srcem i vjerujem da će se ljudima i u Hrvatskoj svidjeti moje pjevanje kao što se svidjelo Amerikancima u New Jerseyju, gdje sam na tamošnjem dječjem festivalu pobijedila.

Davor MAUL

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije