Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANIMAMUNDI 2003.

Plasticat najbolji u Brazilu

07.08.2003.
u 00:00

Kompjutorski 3D animirani film Simona Bogojevića Naratha (1968.) "Plasticat" u produkciji "Kenges" studija iz Zagreba, u konkurenciji 586 filmova iz 39 zemalja dobitnik je prve nagrade publike 11. Animamundija 2003. u Rio de Janieru u kategoriji " najbolji kratki film na videu".

Također je osvojio prvu nagradu publike u Sao Paolu u istoj kategoriji i drugu nagradu profesionalnog žirija 11. Animamundija 2003. u kategoriji "specijalna nagrada za debitantski film".

Dobitnik je nagrade "Oktavijan" za najbolji animirani film te posebnu nagradu žirija za doprinos hrvatskoj animaciji na Danima hrvatskog filma 2003. godine.

Film traje devet minuta i 50 sekundi. Radnja obrađuje nama svima blisku moralnu dilemu, trilemu, kvadrilemu - što učiniti u susretu s prosjakom a vama je pun džep novca.

Priča je puna smiješnih detalja, izvrsno okarakteriziranih likova i vrhunske 3D karakterne animacije. Vjerujemo da je to ono što je osvojilo publiku i žiri.

Autor nagrađenog filma Simona Bogojevića Narath kaže da ni sam točno ne zna kako je nastala tema.

- Dugo se "kuhalo", a u tijeku rada na filmu dosta se toga mijenjalo i dodavalo - tvrdi Narath.

Producent Lado Skorin dodaje da su njihovi sljedeći filmovi već u produkciji. Riječ je o dva eksperimentalna filma "Tour de force" Simona Bogojevića Naratha i "Prostori pojačanja" Vlade Kneževića te kratki animirani lutkarski film "Soldat" Davida Peroša Bonota.

Ova nagrada značajno je priznanje hrvatskom animiranom filmu u svijetu, a naročito velik uspjeh mlade ekipe koju, osim Lade Skorina i Simona Bogojevića Naratha, čine Ivan Ratković, Saša Budinir, Boris Goreta i Hrvoje Štefotić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije