Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koncert u tvornici

Pjevaču Sex Pistolsa u Zagrebu će biti uručena nagrada Porin

john
PR
21.05.2013.
u 12:58

Da mu je netko sredinom 1970-ih rekao da će ga jednog dana smatrati nacionalnim blagom i čovjekom dostojnim dobivanja najvećih kulturnih počasti, John Lydon, tada poznatiji kao Johnny Rotten, vjerojatno bi mu se nasmijao u lice.

John Lydon, lider grupe Public Image Limited i nekadašnji vokal mitskih Sex Pistolsa, dobitnik je Porina za posebna dostignuća u glazbi koji će mu biti uručen 11. lipnja u Zagrebu, dan uoči koncerta Public Image Limiteda u Tvornici kulturi.

Nakon Rogera Watersa, Johnnyja Wintera, Artura Sandovala i Rona Cartera, John Lydon bit će peti glazbenik koji će primiti statuu Porina izrađenu od bračkog kamena, a namijenjenu umjetnicima koji su svojim radom stvarali i mijenjali povijest glazbe.

Da mu je netko sredinom 1970-ih rekao da će ga jednog dana smatrati nacionalnim blagom i čovjekom dostojnim dobivanja najvećih kulturnih počasti, John Lydon, tada poznatiji kao Johnny Rotten, vjerojatno bi mu se nasmijao u lice. Ipak, upravo zahvaljujući tom stavu, hrabrosti da bude drukčiji, da vodi, šokira, redefinira slušanje i poimanje glazbe, Lydon je zaslužio da mu ime zauvijek bude upisano u enciklopedije glazbe i opće kulture.

Jedan od najosebujnijih i najprepoznatljivijih glazbenika u povijesti svojim je radom, prvo u Sex Pistolsima, pa zatim u PIL-u, ostavio trag kojim su hodali i hodat će mnogi.

Dodjela Porina Johnu Lydonu održat će se u utorak 11. lipnja u 15.30 sati na ceremoniji u hotelu Dubrovnik, a statuu će mu uručiti direktor Diskografske nagrade Porin Siniša Bizović. Time će se točno mjesec dana nakon svečane dodjele nagrada u Opatiji / Rijeci zaključiti ovogodišnji jubilarni 20. ciklus Porina.

Sljedeći dan, u srijedu 12. lipnja, Public Image Ltd. nastupit će u Tvornici kulture.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije