Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2cellos

'Pišemo si gdje spavamo da znamo u kojoj ćemo se državi probuditi'

'2cellos06_nnn_sce_040313'
Foto: David Robinson
1/3
05.03.2013.
u 11:44

Uoči početka europske turneje s novim albumom ‘In2ition’ u hangaru-7, u kojem se čuva i titov avion, okušali su se u ekstremnim disciplinama helikopterom

– Odnedavno smo povezani s neobičnim građevinama. U sklopu američke promocije albuma svirali smo na vrhu Empire State Buildinga i otvorili newyoršku burzu. Prije nekoliko dana bili smo u Kini i nastupili na vrhu tamošnjeg najvišeg tornja Guangzhoua. A sada smo ravno iz Dubaija, gdje smo otvorili njihov najviši hotel JW Marriot Marquis visok 355 m, doletjeli u Salzburg u ovo famozno pomalo psihodelično zdanje – pričaju euforično raspoloženi i planetarno popularni čelisti 2Cellos, Stjepan Hauser i Luka Šulić. Svoj drugi album “In2ition” u nedjelju su predstavili u Zagrebu, a ovdje u Salzburgu u Hangaru-7, sjedištu Red Bullove flote povijesnih aviona, helikoptera i formula, snimili su spot za pjesmu “Technical Difficulties” čija će, kažu, premijera biti u travnju na internetu. Na mjestu na kojem je prije dvije godine i eksplodirala njihova karijera.

Japanci nas stalno daruju

– Prvi smo put letjeli helikopterom i bilo je famozno! U početku nas je bilo malo strah, ali kada su u zraku počele akrobacije i slobodni padovi, ostao je samo adrenalin i gušt – pričaju dečki u predahu cjelodnevnog snimanja. Hangar-7 smješten pokraj zračne luke u Salzburgu futurističko je zdanje arhitekta Volkmara Burgstallera sastavljen od 1754 staklene ploče od kojih je svaka druge dimenzije. Funkcionira kao galerijski prostor u kojem se mogu razgledati neki historijski primjerci jurilica i letjelica među kojima je douglas DC-6B VIP avion koji je 1958. dizajniran za jugoslavenskog predsjednika Tita ili BD-5J Microjet koji je imao senzacionalnu ulogu u filmu “Octopussy” o Jamesu Bondu. I svi su u voznom stanju! A dečki su nam objasnili koja je veza između tog multikulturalnog zdanja, letenja i njihove glazbe.

– Naša je skladba brza, tehnički zahtjevna, virtuozna, nabrijana i doslovno ispituje mogućnosti glazbenika. Upravo takvo je i akrobatsko letenje koje je dio ovog spota. Dodamo li k tome i činjenicu da dok sviramo imamo osjećaj kao da lebdimo, sve je zaokružena savršena cjelina – kažu dečki. Poslije dvije godine naviknuli su se na popularnost. Upravo su bili na japanskoj turneji i svirali u Tokiju, Hiroshimi, Osaki...

Ne selimo se u Ameriku


– Osim kod kuće najpopularniji smo baš u Japanu i u Americi. U Japanu je običaj da nam poslije koncerta obožavatelji donose čestitke, pisma, suvenire... I tone slatkiša. Ima ih toliko da ih ne možemo ponijeti! A Amerikanci su najglasniji. Na koncertima ih navedemo da doslovno vrište i skaču, što je kod publike teško postići – ispričali su. Kreću na europsku turneju koja počinje 8. ožujka u Italiji, a u travnju na američku u sklopu koje će se opet pridružiti Eltonu Johnu s kojim su lani obišli svijet.

– S njim ćemo u travnju u Las Vegasu svirati show “The Million Dollar Piano”, a dio smo i njegova menadžmenta pa on stalno prati našu karijeru. Gostujemo mu i na novom albumu koji izlazi u rujnu. Baš smo se zbližili i na osobnoj bazi. Kužimo se i imamo isti smisao za humor. Obožava naše viceve, pogotovo o Muji i Hasi – smiju se i pričaju o svojem idolu. Na pitanje gdje točno žive, kažu, ne znaju jer svaki su dan na drugom kraju svijeta.

– Ponekad si moramo navečer napisati u kojoj državi ćemo se probuditi da nešto ne pomiješamo! Naporno je i zna biti trenutaka kada smo zabrinuti za svoje zdravlje. Nedostaje nam mir i inspirativna tišina doma pa svaki slobodan trenutak bježimo kući i ne pomišljamo preseliti se, recimo, u Ameriku! – kažu Dubrovčanin Luka i Puljanin Stjepan.

>> \"U SAD-u smo popularni poput omiljenih američkih političara\"

Komentara 1

DE
deGregorizacija
18:55 05.03.2013.

Prije se je sviralo za titu a sad i za titov avion. Sjajno. Od jednom mi se gade ova dvojca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije