Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOGATI ĆE POBJEĆI NA MARS

Parni Valjak objavio novi singl i videospot s Igorom Drvenkarom, uskoro i album

Foto: Dinko Čvorić - Doringo
1/12
05.07.2023.
u 12:00

“Živimo u vremenu u kojem kao društvo nismo imali nikad više, a istovremeno nikad nismo bili nezadovoljniji” riječi su kojima članovi benda opisuju poruku pjesme, za koju ističu kako je uskoro uvrštavaju i u koncertni repertoar: “Jedva čekamo da je počnemo svirati uživo, jer je jedna malo žešća koncertna stvar, poručuju iz benda

Parni Valjak predstavlja novi autorski singl! Nakon što su pjesmom “Moja glava, moja pravila” potvrdili nastavak aktivnosti i pridruživanje Igora Drvenkara u ulozi pjevača, a zatim održali i seriju koncerata kojima su oduševili publiku diljem regije, jedan od najvećih rock bendova na ovim prostorima, donosi novu pjesmu “Bogati će pobjeći na Mars”, zajedno s pratećim videospotom.


“Živimo u vremenu u kojem kao društvo nismo imali nikad više, a istovremeno nikad nismo bili nezadovoljniji” riječi su kojima članovi benda opisuju poruku pjesme, za koju ističu kako je uskoro uvrštavaju i u koncertni repertoar: “Jedva čekamo da je počnemo svirati uživo, jer je jedna malo žešća koncertna stvar. Obećali smo raditi na novim pjesmama, a nadamo se da ćemo uskoro imati spreman i cijeli album” otkrivaju.

Novi singl nosi prepoznatljivi potpis Huseina Hasanefendića Husa, autora bezvremenskih stihova i glazbe Parnog Valjka koji su odgojili generacije slušateljica i slušatelja. Uz predstavljanje nove pjesme u radijskom eteru i digitalnoj sferi, bend donosi i prateći videospot, koji potpisuje  zagrebački fotograf i redatelj Dinko Čvorić - Doringo, zaslužan i za videospot singla “Moja glava, moja pravila”.

A upravo su tim singlom članovi benda početkom proljeća započeli novo poglavlje, u kojem im se u ulozi pjevača pridružio talentirani Igor Drvenkar. Pjesma je doživjela odličan prihvat među publikom, kao i kod radijskih urednika, budući da se odmah po objavi našla na #1 HR Top 40 liste i dio je najemitiranijih domaćih pjesama u radijskom eteru već 14 tjedana.

Odlične reakcije publike i brojne riječi podrške uslijedile su i serijom koncerata kojima je Parni Valjak u posljednja dva mjeseca nastupio diljem regije. Nakon iznimno posjećenih koncerata u sklopu klupske proljetne turneje u Zadru, Rijeci, Ljubljani i Mariboru, svoju vrhunsku sviračku energiju prenijeli su i na open-air nastupe na rasprodanom pulskom Kaštelu te Arsenal Festu u Kragujevcu i City Groove festivalu u Podgorici. 

VEZANI ČLANCI:

Kako i sami ističu, bez svirke gube svoj smisao, stoga svoju energiju i srž djelovanja nastavljaju dijeliti upravo s mjesta gdje se najugodnije osjećaju - na pozornici, pred svojom publikom. U narednim tjednima slijede njihovi daljnji nastupi diljem regije, koji uključuju između ostalih samostalni koncert 31. kolovoza na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila, kao i nastupe u sklopu Kula Kula Festivala u Trogiru, Špancirfesta u Varaždinu, a zatim i iščekivani klupski koncert pred zagrebačkom publikom, 10. listopada u Tvornici kulture.

Bend koji je obilježio gotovo pola stoljeća regionalne glazbene povijesti korača novim poglavljem, u kojem kroz pomno odabrani koncertni repertoar nastavljaju i dalje s publikom dijeliti svoje svevremenske klasike. Da u njima ima još inspiracije potvrđuju i nove autorske pjesme, za koje se nadaju da će ih uskoro predstaviti i u obliku novog studijskog albuma.

Novi singl “Bogati će pobjeći na Mars” dio je tog putovanja, a pjesma je od 5. srpnja dostupna u radijskom eteru i na svim digitalnim glazbenim platformama, pod okriljem izdavačke kuće Croatia Records.

VIDEO: Šerbedžija otkrio zanimljiv nepoznat detalj o hollywoodskoj miljenici Charlize Theron

Komentara 4

NE
Nenad54321
19:30 05.07.2023.

Gledao sam ih nedavno uživo,odličan nastup, definitivno nisu za penziju ,novi pjevač odličan!

ZA
zagi101
13:21 05.07.2023.

bez Akija to nije parni valjak i zato odite u penziju

Avatar Stradun
Stradun
15:46 05.07.2023.

Ovo im je oproštajna singlica. Tako sam čuo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije