Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aktivistice u parizu

Papin odlazak slavile prosvjedom u toplesu u crkvi Notre Dame

FEMEN, aktivistice u toplesu, prosvjed u Notre Dame (1)
Reuters/Pixsell
12.02.2013.
u 14:17

Prosvjednice su se ušuljale u katedralu te se razodjenule pokraj novih zvona. Uzvikivale su slogane kojima osuđuju homofobiju.

Aktivistice u toplesu protestirale su u katedrali Notre Dame u Parizu kako bi obilježile odluku o povlačenju pape Benedikta XVI. i prihvaćanje zakona o istospolnim brakovima u francuskom parlamentu, javlja Reuters. Protest je organizirala grupa FEMEN. Prosvjednice su se ušuljale u katedralu te se razodjenule pokraj novih zvona koji bi se trebali odnijeti u zvonik sljedećeg mjeseca.

Uzvikivale su slogane kojima osuđuju homofobiju te pozvonile novim zvonima prije nego što su ih uspjeli izvući iz katedrale.

– Došle smo ovdje kako bismo proslavile što su muški homofobi odustali. Slavimo papin odlazak. Slavimo današnje glasovanje o zakonu. Pobijedile smo. Homofobi, odustanite. Sramota Crkvi, sramota religiji – kazala je voditeljica grupe, Ukrajinka Irina Ševčenko. Nakon što su nastavile prosvjed izvan crkve, policija je neke od prosvjednica odvela na ispitivanje. 

>> Odstupa li zaista zbog bolesti ili su ga slomili skandali? 

>> Papin odlazak: Njemačka vlada ganuta, Monti duboko pogođen

Komentara 136

MA
mark5
15:36 12.02.2013.

Zlatna mladež Zapada.

MA
macor
16:40 12.02.2013.

Imam osjecaj da mnogi talibani neznaju sta je dojka ili s.sa dojka lat. mamma Ženske dojke Dojka ili mliječna žlijezda (lat. mamma, grč. mastos) najveća je kožna žlijezda (1), svojstvena za ženski spol, po kojoj je nazvan čitav rod sisavaca.ca. Nalazi se na ventralnoj strani prsnog koša na granici kosti i hrskavice četvrtog rebra. Dojka je genetski apokrina kožna žlijezda.

Avatar 123456
123456
15:23 12.02.2013.

"12.02.2013. u 15:19h worldwizards" O jadniče, neće "hrvatski talibani" dobiti nikakve udare, ali ove jadnice će do biti upale pluća, a AIDS će im se pojaćati. Koliko mržnje (vidi im lica) u vas homoseksualaca. Ali valjda svi jadni na ovomm svijetu mrze one koji nemaju takvih golemih problema sa prirodom. Možda bi liječnik pomogao, ali sumnjam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije