Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karlo mrkša

"Padam na energične i ambiciozne djevojke s umjetničkim štihom"

karlo (1)
Foto: Martina Popovčić/Pixsell
1/5
13.11.2011.
u 08:00

Na setu se zbližio s Ivanom Hercegom, Janom Milić i Jasminom Mekićem jer je s njima imao najviše zajedničkih scena. – Stariji su od mene i puno su mi pomogli. Ja sam najčešće bio neoprezan na setu. Nadrapao bih u svakoj sceni tučnjave.

Majka je komentirala da više nikad ne želi gledati kako joj na televiziji ubijaju sina, smije se Karlo Mrkša (21). Mladi glumac iz Karlovca u seriji Nove TV “Larin izbor” glumio je romantičnog i hrabrog mornara Juru koji je žrtvovao život da spasi kapetana. Karlo je student treće godine na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti. Na klasi je kod profesora Željka Vukmirice. Fakultet je upisao iz prvog pokušaja poslije završene jezične gimnazije, a kolegica u studentskim klupama, ali i u seriji mu je Ornela Vištica. Sve što mu je bilo potrebno za upis Akademije naučio je, kaže, u karlovačkom dramskom studiju Zorin dom. Ondje je deset godina, a najviše mu je pomogla voditeljica Sanja Hrnjak.

– Prvu ulogu u predstavi odigrao sam s pet godina. Bio sam superjež i nosio sam kostim s bodljama – prisjeća se glumac. Bio je živahno i hiperaktivno dijete. Neko vrijeme maštao je o karijeri liječnika, ali ta faza brzo ga je prošla. Gluma je oduvijek bila njegova prva ljubav. Uzori su mu Jack Nicholson i Ben Kingsley. Na setu “Larina izbora” najviše se zbližio s Ivanom Hercegom, Janom Milić i Jasminom Mekićem jer je s njima imao najviše zajedničkih scena.

– Stariji su od mene i puno su mi pomogli. Ja sam najčešće bio neoprezan na setu. Nadrapao bih u svakoj sceni tučnjave. Posjekao sam prst, a zadnjih nekoliko dana šepao sam na setu – smije se Karlo. Velika mu je želja snimiti film, ali sad se posvetio studiju. Živi kao podstanar u Zagrebu i odlično se snalazi u kuhanju i kućanskim poslovima. Svaki vikend putuje u Karlovac jer je jako vezan uz rodni grad. U slobodno vrijeme pjeva u elektro-industrial-rock bendu Koh, a lani su gostovali i na novosadskom festivalu Exit.

– Uz 11 godina starijeg brata zavolio sam grunge glazbu. Dragi su mi Tool, Laibach, Björk, Thievery Corporation... – rekao je glumac. Godinama je imao dugu kosu, ali ošišao se zbog Akademije. Ima piercing na obrvi, a volio bi se i tetovirati. Prijatelj ga je čak nagovarao da ode na kasting za manekene, ali Karlo nije htio jer mu je bilo neugodno. Za deset godina vidi se na istome mjestu gdje je sad, u onome što najviše voli, glumi i glazbi.

– Nisam u vezi. Prilično sam sramežljiv kad mi se netko jako sviđa, a volim energične i ambiciozne djevojke s umjetničkim štihom – otkrio je glumac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije