Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORSKI LJUBIMCI

Ovo su luksuzne jahte na kojima Jadranom plove poznati

28.06.2019.
u 07:00

Lepa Brena jahtu ‘Mamma mia’ kupila je za 100 tisuća eura, dok je Mirela Forić lani s prijateljima uživala na jahti ‘Skyfall’ čija je cijena najma 275 tisuća eura tjedno

Poznato je da svake godine u našem Jadranu sa svojim luksuznim morskim ljubimcima plove mnoge slavne osobe. Najsvježiji je primjer rock-pjevač Jon Bon Jovi, koji se ovog tjedna sa 60-metarskom jahtom “Rarity” usidrio u moru nedaleko od Cavtata. Ovo mu nije prvi put da plovi hrvatskim morem, a osim njega to su već napravili Beyonce i Jay-Z, Naomi Campbell, Michael Weatherly, Angelina Jolie, Penelope Cruz i mnogi drugi. Međutim, naše more nije rezervirano samo za strance, već u njemu uživaju i mnoge domaće i ličnosti iz regije.

Pjevač vješt u ribolovu

U našem moru gotovo svake godine možemo uočiti morskog vuka i legendarnog rokera Željka Bebeka kako se s obitelji odmara na svojoj „Pahuljici“. Društvo mu prave supruga Ružica te sin Zvonimir i kći Katarina, a koliko je vješt za mikrofonom, toliko se može pohvaliti vještinama plovljenja. Nije mu stran ni ribolov, u koji ide sa sinom Zvonimirom za kojeg tvrdi da je bolji ribič od njega.

– Rekord nam je tuna od 75 kg, a često uhvatimo i velike šampjere, škarpine, mole i ostalu oboritu ribu. Zna se upecati i hobotnica pa odmah na brodu napravimo frišku salatu – rekao nam je svojedobno. Ako silaze s broda, to se događa samo kada idu po namirnice. S „Pahuljicom“ najčešće plove akvatorijem srednje Dalmacije. Osim pjevača, našim Jadranom na svojoj jahti „Mamma Mia“ vrijednoj sto tisuća eura voli ploviti i pjevačica Lepa Brena. Svake godine dio odmora provede sa svojim suprugom krstareći našim uvalama te je do 2015. godine unajmljivala luksuzne jahte, a onda se odlučila na kupnju jedne u kojoj će moći neograničeno uživati.

Njezin suprug navodno je htio veću jahtu, ali Brena se odlučila za „Mammu“ iz praktičnih razloga. Početna cijena bila joj je 25 tisuća eura, ali zbog luksuzne opreme iznos se popeo na sto tisuća. Doduše, prije dvije godine umalo je doživjela krađu svoje morske zvijeri koja je bila usidrena u moru pokraj Rijeke. Tada je nekoliko mladića iz Opatije htjelo „posuditi“ jahtu na nekoliko sati da bi se provozali.

Zahvaljujući brzoj reakciji zaštitara koji su sumnjali u mladiće jer su prethodnih dana bili primijećeni kako odmjeravaju „Mammu“, taj im naum nije pošao za rukom.

Luksuzno uređenje

Na jahti „Saggita alba“ dugačkoj 32,5 metara, koju mu je 2012. godine navodno prodao Željko Kerum za 3,6 milijuna eura, morem plove umirovljeni general Ivan Čermak i njegova obitelj. Ovaj brod dostiže brzinu od 26 čvorova, ima četiri kabine i može primiti osam putnika i četiri člana posade, a unutrašnjost je luksuzno uređena. Obitelj Čermak na ovoj jahti najčešće uplovljava u Šibenik i na Hvar, hit-destinacije brojnih poznatih osoba. Svoju morsku avanturu prošle godine obilježili su zajedničkim ljetovanjem glumac i voditelj Enis Bešlagić i naš vatreni reprezentativac Dejan Lovren. Nakon osvojene srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu Dejan se odlučio s obitelji odmoriti na Korčuli do koje je došao jahtom “Spirit of the Sea”. Ova jahta duga 24 metra ima četiri kabine i njezin tjedni najam iznosi oko 37 tisuća eura, a na jahti može boraviti osmero gostiju i tri člana posade.

Osim Lovrena, nakon SP-a supruge slavnih bivših i sadašnjih reprezentativaca družile su se na luksuznoj 58-metarskoj jahti “Skyfall” čija je cijena najma 275 tisuća eura tjedno, bez goriva.

Na jahti čija je vrijednost 31,5 milijuna dolara Jadranom je plovila Mirela Forić Srna, supruga Darija Srne. Njoj su se na Hvaru pridružile Izabela Andrijanić i Vanja Modrić. Ljetovanje na Hvaru sa svojom jedrilicom Tamashi nikad ne propušta ni 64-godišnji glumac Frano Lasić koji se u svibnju 2015. u Beogradu oženio modnom stilisticom Milenom Matić.

Komentara 4

ZA
zagora
07:42 28.06.2019.

pise mnogi stranci i poznati iz regije i ti poznati iz regije su stranci

Avatar dras32
dras32
07:48 28.06.2019.

Ovi što imaju mali pim-pek kupuju bjesne aute a ovi što uz mali pim-pek imaju i dubok džep, jahte.

Avatar southman
southman
08:58 28.06.2019.

275.000 EUR-a tjedni najam. Pa koja je to perverzija ! 2.000.000 kn za tjedan dana ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije