Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sedma sreća!

Ovo je šest pjesama s kojima je Jacques Houdek pokušao doći do Eurosonga

Jacques Houdek
Foto: VL
1/6
25.02.2017.
u 11:35

Glazbenik od 2002. želi biti predstavnik Hrvatske na Eurosongu i konačno je ostvario svoj san i u svibnju će nas predstavljati u Kijevu s pjesmom "My Friend".

Petnaest godina je prošlo od prvog pokušaja Jacquesa Houdeka da predstavlja Hrvatsku na najvećem glazbenom natjecanju Eurosong i tek sad nakon šest pokušaja ostvario je svoju želju.

Prvi nastup na Dori Jacques je imao 2002. godine s pjesmom "Čarolija". Nije pobijedio, završio je na 12. mjestu i te godine je naša predstavnica na Eurosongu bila Vesna Pisarović. Tada se Houdek prvi put zapravo predstavio široj publici, a njegov talent odmah je primijetio maestro Zdravko Šljivac koji je rekao da se takav talent rodi jednom u 300 godina.

Sljedeći pokušaj u osvajanju Dore je bio već sljedeće godine s pjesmom "Na krilima ljubavi". Ni ova pjesma nije bila pobjednička i s njom je zauzeo peto mjesto na Dori.

Nije ga pokolebao ovaj ishod i 2004. godine vraća se na Doru i ovaj put čak slovi i za favorita. Međutim u odnosu na godinu prije bio je samo malo uspješniji i s pjesmom "Nema razloga" dočepao se tek četvrte pozicije, a Ivan Mikulić s pjesmom "Daješ mi krila" predstavljao nas je u Istanbulu.

Pjesma "Nepobjediva" bila je Jacquesov adut za Doru 2005. godine i iako se i ovaj put potrudio i doveo je seksi prateće vokale nije se pomaknuo s pozicije koju je osvojio prošle godine. Te godine pobjednik je bio Boris Novković s pjesmom "Vukovi umiru sami". 

Odustajanje nije opcija u slučaju Jacquesovog pohoda na Eurosong i zato je i 2006. godine opet nastupio na Dori nadajući se kako će mu pjesma "Umrijeti s osmijehom" donijeti sreću. No, Severinina "Moja štikla" bila je favorit i pobjednik Dore, a Jacques je zauzeo 15. mjesto. 

Ovaj plasman očito je pjevaču dao do znanja da se treba povući neko vrijeme s ovog natjecanja i četiri godine se nije prijavljivao na Doru da bi 2011. opet okušao sreću. Natjecao se s pjesmom "Molitva" i opet doživio neuspjeh jer je pobjedu odnijela Daria Kinzer. Šesti neuspjeh je kod glazbenika na kratko izazvao ljutnju i izrazio je svoje nezadovoljstvu. Naime, tvrdio je kako je bilo tehničkih nepravilnosti koje su njegove obožavatelje naveli na sumnju u regularnost telefonskog glasovanja. Govorio je tada kako će objaviti svoju istinu o ovom natjecanju, ali do toga nikad nije došlo. 

Nakon šest pokušaja Jacques je konačno ostvario svoj san i donesena je odluka kako će nas u svibnju na 62. izdanju Eurosonga predstavljati Jacques Houdek s pjesmom "My Friend".

 

 

 

 

 

 

>>Jacques Houdek predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu u Ukrajini

>>Jacques Houdek objavio detalje o pjesmi s kojom će nas predstavljati na Eurosongu

Komentara 1

DA
danebi
12:33 28.02.2017.

Ajoj...pametnije bi bilo da se taj novac podijeli siromasnima.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije