Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lighthouse

Ovo je pjesma s kojom Nina Kraljić ide na Eurosong

Nina Kraljić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
09.03.2016.
u 12:28

Mlada pjevačica proslavila se pobjedom na reality showu The Voice

Na YouTube-profilu Nine Kraljić danas je objavljena pjesma Lighthouse, s kojom ta megahit-zvijezda ide na Eurosong u svibnju ove godine.

Da će upravo ta mlada i talentirana pjevačica, koja se proslavila pobjedom na reality showu The Voice, predstavljati Lijepu našu u Stockholmu, objavljeno je prošli mjesec.

Uživajte u njezinu novom hitu:

 

Pjesma je danas premijerno predstavljena na Drugome programu Hrvatskoga radija. Autori glazbe i teksta su austrijski duo Andreas Grass i Nikola Paryla, koji djeluju pod zajedničkim imenom POPMACHÉ. Glazbeni producent je Thorsten Brötzmann.

Nina Kraljić istaknula je da je sretna jer je pjesma kombinacija onoga što voli odnosno modernoga zvuka i etna.

– Bila mi je iznimna čast i veliko iskustvo snimati s tako kvalitetnom i talentiranom glazbenom ekipom. Pjesma ima sjajnu poruku nade koja je, bez obzira na sve nedaće u životu, uvijek prisutna i svijetli – izjavila je Nina. 

„Pjesma u osnovi govori o nekome tko se izgubio na moru i suočava se s problemima nastale situacije. Iako se u početku stječe dojam da je nada izgubljena, protagonist ostaje uvjeren da će pobijediti sve prepreke i pronaći sigurno utočište – i to vođen signalom svjetionika”, kaže jedan od autora, Andreas Grass.

„Glas Nine Kraljić dirnuo me je već pri prvome slušanju i dodatno oduševio tijekom studijskoga snimanja pjesme Lighthouse. Njezina izvedba je pjesmi dala dodatnu dimenziju. Mislim da smo stvorili nešto izvanredno, nešto čarobno”, rekao je Thorsten Brötzmann, njemački glazbeni producent, skladatelj i aranžer. U svoju uspješnu karijeru ubraja rad s mnogim glazbenim zvijezdama. Neke od njih su No Angels, Bro´Sis, Christina Stürmer, Monrose, Jeanette, Modern Talking, Unheilig, Oonagh, Adoro, Bonnie Tyler, Howard Carpendale, Ace of Base, Amy MacDonald, Lena, Motörhead, Reamonn, Rick Astley i Yvonne Catterfield.

– Kad sam razmišljala čemu i komu bih posvetila pjesmu, sjetila sam se nekih svojih prijatelja koji rade na brodu i domu se vraćaju nakon šest mjeseci ili godinu dana te njihovih priča: od čežnje za domom do osjećaja istovremene tjeskobe i otvorene pustolovine koje neistraženo, bezgranično more pruža. Isto tako, pjesma nas je duboko podsjetila na izbjeglice koje preko mora traže dom i tragične situacije u kojoj se nalaze – kaže Nina Kraljić.

Glazbu i tekst autori su pisali posebno za Ninu, koju su doživjeli kao vrlo ljubaznu i otvorenu osobu koja ima priču i iskrene emocije i može ih podijeliti s publikom.

– Osim što je izvanredna pjevačica, Nina je glazbeno vrlo mudra i ima rijetku sposobnost da u svoje pjevanje unese svoje raspoloženje te na taj način stvara atmosferu koja privlači emocijom, a usto svaku pjesmu pretvara u svoju – rekao je jedan od autora pjesme Nikola Paryla.

Nina Kraljić nastupit će u prvoj poluzavršnici 10. svibnja, a u studio Drugoga programa Hrvatskoga radija danas ju je došao pozdraviti i v. d. glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić.

– Drago mi je da se nakon dvije godine stanke vraćamo na Eurosong. Zadaća Hrvatske radiotelevizije je, među ostalim, i promocija Hrvatske u svijetu, a ovakva velika glazbena događanja sjajna su prilika za to. Našoj predstavnici želim mnogo uspjeha na Eurosongu – izjavio je Siniša Kovačić.

Voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Željko Mesar kaže kako će naša predstavnica pjevati na engleskome jeziku i vjeruje u njezin uspjeh i ulazak u završnicu, koja će se održati 14. svibnja pred više od 200 milijuna gledatelja.

– Pjesma je vrlo zanimljiva, prikladna za Ninin glas i uvjeren sam da će nas predstaviti u najboljemu svijetlu, kako samo ona zna. Osim predstavljanja pjesme, kreativni tim vrhunskih profesionalaca ovih dana intenzivno radi na osmišljavanju Ninina nastupa. Razmišlja se o frizuri, kostimu, rasvjeti, šminki, ali najviše naravno o samom scenskom nastupu i izvedbi – ističe Željko Mesar.  

Pjesma Lighthouse naći će se i na Nininu prvome albumu, koji snima za Universal Music, kojemu je zahvalna na pomoći u nalaženju pjesme i njezinoj realizaciji.

– Pronaći pravu pjesmu za talentiranoga izvođača možda je najteža stvar u glazbenome poslovanju. Uvjeren sam da pjesma Lighthouse sjajno odgovara Nininu glasu i načinu interpretacije te da će ostaviti osobit dojam na Euroviziji 2016. u Stockholmu – kaže Sasha Saedi, voditelj izvođačkoga repertoara u Universal Musicu.

Podsjetimo, Ninu Kraljić šira je javnost zapazila zahvaljujući njezinim sjajnim pjevačkim sposobnostima. Gledatelji Hrvatske radiotelevizije prošle su joj godine na natjecanju The Voice – Najljepši glas Hrvatske dali veliku potporu. Ponosna je i sretna zbog svega što je ostvarila u samo godinu dana.

– U samo godinu dana dogodile su mi se odlične stvari, od pobjede u showu The Voice – Najljepši glas Hrvatske do triju nominacija za Porin, a sad idem i u Švedsku predstavljati Hrvatsku na Eurosongu. Od nastupa očekujem ponajprije dobru izvedbu, a nadam se da ćemo vidjeti rezultate i da će se trud isplatiti. Najvažnije mi je da predstavim Hrvatsku u najboljemu svjetlu – kaže Nina Kraljić.

Nakon što je propustila dva Eurosonga, Hrvatska se s Ninom Kraljić vraća na popularno natjecanje i to u godini u kojoj Hrvatska radiotelevizija obilježava dvije važne obljetnice – 90 godina postojanja Hrvatskoga radija i 60 godina postojanja Hrvatske televizije.

>> Nina Kraljić: Slavonija mi je u krvi i želim je predstaviti cijeloj Europi

>> Hrvatska se vraća nakon dvije godine, a predstavlja je The Voice – Nina Kraljić!

Komentara 90

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
13:19 09.03.2016.

Pjesma je odlična, kao stvorena za Eurosong. Daleko će Nina dogurati.

HA
hacker
14:12 09.03.2016.

Generička pop pjesmica kakvih ima na tisuće, ništa posebno - jedino što se može reči iz našeg kuta jest da otkad HR samostalno nastupa na eurosongu da je to nešto najbolje što dosad šaljemo na eurosong izuzev naših predstavnika za vrijeme ex YU.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:07 09.03.2016.

Pa nije to ni loše, baš za Eurosong

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije