Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zarazni stihovi

Ovi tamburaši su hit! Bećarcem podržali osuđenog kolegu: 'Tebi zbog plave bluze prijeti par godina ćuze'

Foto: Facebook
01.12.2018.
u 12:55

Članovi tamburaškog sastava Garavi promptno su reagirali na presudu Branimiru Čolakoviću.

Zbog pjevanja uvredljivog bećaraca pred policajkom Marijom Iličić folkloraš Branimir Čolaković osuđen je na novčanu kaznu u iznosu od 2000 kn. Sporan trenutak dogodio se još u lipnju 2015. godine kada je Čolaković kao član HKUD-a Valpovo 1905 u folklornoj povorci tijekom manifestacije 'Ljeto valpovačko' zapjevao bećarac 'a joj mala, ti u plavoj bluzi, skini gaće pa mi se nag...'.

Razočaran presudom odmah je najavio žalbu, a na njegovu stranu odmah su stali i kolege i prijatelji iz tamburaškog sastava Garavi. Novi tamburaši na našoj sceni osuđenom folklorašu posvetili su bećarac u znak podrške.

'Bećarcu se sada opet sudi
Mili Bože kakvi su to ljudi.

Branimire teb' zbog plave bluze
Opet prijeti par godina ćuze.

Kad' ukradeš budeš na slobodi
A kad pjevaš na sud te se vodi', stoji u objavi na njihovoj Facebook stranici. 

Jučerašnji događaj očito ih je inspirirao pa su ubrzo na društvenim mrežama objavili još jedan prigodan bećarac. 
'Idem šorom i pjevam bećarac, neki kažu da sam kriminalac' - poručili su Garavi. 

Komentara 27

GR
grodar
13:03 01.12.2018.

bravo Garavi

VI
Vito
13:46 01.12.2018.

postoje osobe kojima je mozak ispran i postoje normalni Hrvati i Hrvatice kojima je potpuno svejedno što veseljaci pjevaju, jer se oni u tome ne prepoznaju, a ne prepoznaju niti vrijeđanje drugih osoba, ali odlični su poznavatelji hrvatskog jezika i njegovog bogatstva u izražavanju i prihvaćanju šala na svoj račun. __ Zbog toga je bečarac i uvršen u nematerijalnu kulturnu baštinu UNESCO-a. --- UNESCO (eng.: United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization; hrv.: Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu) specijalizirana je organizacija u sustavu Ujedinjenih naroda, utemeljena 1945. godine. Glavni cilj je doprinos miru i sigurnosti promovirajući suradnju među narodima na područjima obrazovanja, znanosti i kulture u cilju unapređenja općeg poštovanja pravde, vladavine zakona, ljudskih prava i temeljnih sloboda. (Članak 1. Statuta UNESCO-a). ---

DR
Drmiha
14:23 01.12.2018.

Zato se pametni ljudi dogovore bez suda. Da su se nasli i popricali mogli su rijesiti problem bez stresa po sudu. Policajka bi dobila 2000 a becar bi stvarno guzio i svi sretni i zadovoljni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije