Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Judita Franković

'Otvorena sam za sve opcije, kofer mi je uvijek spreman'

Judita Franković
Foto: Denis Lepur
16.11.2015.
u 11:25

Sve dobro dogodilo joj se zbog ljubavi, a usprkos uspjehu, glumica se ne voli gledati na ekranu; štoviše, plakala je u WC-u kada se prvi put vidjela

Stara je priča da su naše glumice hit u regiji. Još jedna potvrda toga je uspjeh Judite Franković, zvijezde aktualne slovenske kinouspješnice "Ritam Ljubavi" redatelja Borisa Petkovića. Simpatična i autentično svoja, Judita nam je tim povodom ispričala da je do suradnje došlo zbog ljubavi, kao što se zbog nje dogode i sve dobre stvari u životu, misleći pritom na svoju dugogodišnju ljubav sa slovenskim snimateljem Markom Brdarom.

Ali ispričala nam je pomalo i o životu pa i treniranju nogometa... Kamo vas već razgovor ponese.

Greške su simpatične

– U filmu mi je bila namijenjena manja uloga, ali kako pri stvaranju filma treba vremena da se skupe sredstva, i pripreme su se odužile, a paralelno s tim dogodio se ulazak Hrvatske u EU pa se režiseru svidio koncept da glavnu žensku ulogu igra Hrvatica. Taj društveni okvir dao je filmu još jednu dimenziju – kazala je Judita te se prisjetila kako je bilo glumiti na slovenskom jeziku: – Redatelj mi je čak ponudio da slobodno improviziram na hrvatskom jeziku, ali to mi se činilo bez veze pa sam stisnula zube i skočila na glavu. Bilo je smiješno, napravila bih koju grešku ili izmislila novu riječ. Na kraju smo neke greške i ostavili u filmu jer su simpatične. No slovenski mi nije nov, postoji zgodna priča da sam zapravo i prije filma progovorila slovenski zbog bake mojeg dečka Marka. Naime, kad smo počeli hodati i kada bih došla u Ljubljanu, morala sam razgovarati slovenski jer Markova baka nije htjela govoriti hrvatski sa mnom. Bilo je teško, ali natjerala me i progovorila sam!

Film o kojem govorimo namijenjen je mlađoj publici, s puno rapa, hip hopa i ljubavnim zapletom.

– Igram studenticu violine Ninu koja dolazi u Ljubljanu na studij. Na koncertu upozna repera, igra ga Jernej Gašperin i započnu ljetnu romansu – kazala je. Zbog te uloge učila je svirati violinu. To joj nije teško palo, poznata je po svestranosti. – Svako je znanje u glumi iskoristivo jer liku može dati posebnost. Važno je izbjegavati općenitost. Za predstavu "Judith French" išla sam na satove plesa na štangi i na tajlandski boks, za predstavu u Dubrovniku učila govoriti dubrovačkim dijalektom... – kaže, a mi je podsjećamo da njezina svestranost nije vezana samo uz posao. Trenirala je i nogomet.

Bila sam lijevi vezni i jako brza

– Jesam. Bila sam lijevi vezni. I bila sam brza. I solidno sam tehnicirala – veli glumica kojoj, usprkos krizi, posla ne manjka. Slobodnjak je, ali toga se ne plaši.

– Tko može reći da je angažman puno sigurniji izbor. Sve je danas neizvjesno. Da, teško je i nesigurno, ali radim ono što volim i živim od toga i to je već velika stvar.

Serija "Počivali u miru" u kojoj glumi novinarku prodana je u Ameriku i u Belgiju. Snima u Sloveniji, a njezin partner Marko direktor je fotografije "Zvizdana", koji je zapažen u inozemstvu ...Pitamo je bi li se, da im se pruži poslovna prilika, odselili. – Mi ionako živimo s napola spakiranim koferima i često smo na putu. Oboje smo otvoreni za razne opcije – kaže.

Od stresa se, veli, opušta putovanjima ili ljenčarenjem, masažama, plesom, jogom i gledanjem filma, ali ne svojih. – To mi je stvarno stresno. Prvi sam se put gledala kad je na HRT-u bilo upriličeno gledanje prve epizode serije "Kad zvoni?". Stavili su me u prvi red pa nisam mogla pobjeći. Mislila sam da ću se srušiti, a nakon završetka projekcije pobjegla sam u WC i plakala – otkriva.

>>Judita Franković: Veselim se dugom radnom ljetu

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
13:36 16.11.2015.

Hoće li snimiti koji film a da nije gola u njemu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije