Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najpoznatji festival regije

Otvaranje počelo sevdalinkom, a Zrinka Cvitešić bila je glavna zvijezda

zrinka cvitešić
Foto: Promo
1/14
17.08.2014.
u 09:29

Vatromet, crveni tepih i projekcije čak triju filmova obilježili su u petak navečer početak jubilarnog, 20. Sarajevo Film Festival (SFF).

Političke poruke

Sve je, ipak, počelo pjesmom, i to sevdalinkom "Sinoć sam ti Safo dvoru dolazio", koju je uz svjetla reflektora s prozora jedne zgrade u Ljetnom kinu izveo Božo Vrećo. Vrijeme je, usprkos sumornim prognozama meteorologa, poslužilo organizatore pa su i projekcije filmova na otvorenom i tradicionalna šetnja crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta protekli bez kišobrana. Kao i prošlih godina, sam početak festivala rezerviran je za regionalne filmske zvijezde pa su tako na sarajevskom tepihu prve noći bili Goran Navojec, Mirjana Karanović, Enis Bešlagić, Leon Lučev, Zana Marjanović, Pjer i Jasna Žalica, Jasna Ornela Bery. Kao velika zvijezda dočekana je naša Zrinka Cvitešić, a pozornost ženske populacije uz crveni tepih privukao je meksički glumac Gael Garcia Bernal, koji je i počasni gost ovogodišnjeg SFF-a. Bernalu nije pala teško pozornost koju su mu mediji i publika posvetili pa je strpljivo i s osmijehom potpisivao fotografije koje su posjetiteljima podijelili organizatori. Da samo otvaranje SFF-a ima i dozu političke provokacije svojstvene ovakvim događajima potrudila se izvršna producentica Sarajevskog ratnog teatra SARTR Sabina Šabić koja se na crvenom tepihu pojavila u haljini sašivenoj od palestinske zastave. U istovjetnu haljinu obukla je i kćer Saru, koja s njom glumi u omnibusu "Mostovi Sarajeva", prvom filmu prikazanom na 20. SFF-u.

Šarolika ponuda

U deset festivalskih dana Sarajevo je središte ne samo filmske umjetnosti već i zabave. Koncerti i partyji održavaju se svake noći pa ne čudi što su u glavni grad BiH došli i brojni glazbenici, umjetnici i svi oni kojima nije samo do filma. Na žalost, već drugog dana SFF-a stigla je vijest o smrti jednog od najpoznatijih kazališnog i TV redatelja u BiH Sulejmana Kupusovića, koja je šokirala brojne glumce iz regije koji su surađivali s njim.

>>Počinje balkanski Cannes

>>Na filmskom festivalu u Sarajevu čak 21 film hrvatskih umjetnika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije