Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 51. godini

'Otišao je najvelikodušniji i najšarmantniji glumac Hollywooda'

James Gandolfini (1)
Reuters/Pixsell
20.06.2013.
u 07:15

Slavni 51-godišnjak došao je u Italiju na 59. Taormina filmski festival koji se održava na Siciliji. Trebao je sudjelovati na nekim domjencima idući vikend s ostalim filmskim zvijezdama.

Glumac James Gandolfini, najpoznatiji po ulozi Tonyja Soprana u hit-seriji "Obitelj Soprano", preminuo je sinoć u Italiji u 51. godini.

Poznati hollywoodski glumac umro je, navodno, od srčanog udara, navodi Jpost.com Slavni 51-godišnjak došao je u Italiju na 59. Taormina filmski festival koji se održava na Siciliji. Trebao je sudjelovati na nekim domjencima idući vikend s ostalim filmskim zvijezdama.

– Svi smo u šoku. Ovo je velika tragedija i osjećamo neizmjernu tugu zbog gubitka člana obitelji. Bio je poseban čovjek, veliki talent, ali najvažnije, nježan i osjećajan. Prema svima se odnosio s velikim poštovanjem bez obzira na spol, dob ili titulu – priopćeno je iz HBO-a.

Glumica Susan Sarandon na svom je Twitter-profilu napisala da je Gandolfini bio "jedan od najšarmantnijih, najzabavnijih i najvelikodušnijih glumaca" s kojima je dosad radila.

Jonah Hill napisao je da mu je srce slomljeno te "James je bio jedan od najtolerantnijih glumaca".

Podsjećamo, Gandolfini je prvu filmsku slavu stekao filmom "True Romance" iz 1993. godine, a ubrzo nakon toga postao je prava hollywoodska legenda utjelovivši Tonyja Soprana 1999. godine. Za tu veoma važnu ulogu, koja je obilježila njegovu karijeru i koja se protegnula na šest sezona mnogima omiljene serije, osvojio je tri nagrade Emmy. Glumio je u filmovima poput "Uhvatite maloga", "Meksikanac", "Posljednja bitka", "Svi kraljevi ljudi", "Zero Dark Thirty" i "In the Loop".

Rođen je 18. rujna 1961. u obitelji američkih Talijana u New Jerseyju, a karijeru je počeo na Broadwayu 1992. u predstavi "Tramvaj zvan čežnja" s Jessicom Lange i Alecom Baldwinom. Prije prve uloge na filmskom platnu Gandolfini je bio vozač kamiona i menadžer noćnog kluba u New Yorku. Zatim je s prijateljem otišao na sate glume gdje su ga "uhvatili" lovci na talente.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije