Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INSPIRATIVAN GLAZBENI DOŽIVLJAJ

Osvojite karte za koncert malijskih bluesera Tinariwen

Tinarwien
Tinarwien
06.11.2009.
u 12:56

Kratka povijest Tinariwena počinje 1982. godine kada su se oformili u Gadafijevu izbjegličkom kampu za tuareške pobunjenike. Naziv Tinariwen na jeziku Touarega Tamashek znači "prazni prostori", a opisuje njihov dom, beskrajne predjele Sahare.

Najsvježije novosti iz tabora Tinariwena više su nego odlične, naime nasljednik albuma "Aman Iman" iz 2007., novi album Tinariwena "Imidiwan: Companions", njihov četvrti po redu album, izabran je za najbolji album 2009. godine.

Godišnja nagrada Uncuta odabire se između 25 izabranih albuma koji su izdani u posljednjih 12 mjeseci, a zatim se iz užeg izbora od ukupno osam izvođača odabire album pobjednik. 2009. godine to je "Imidiwan: Companions" malijskih bluesera Tinariwen.

Od ukupno 25 nominiranih izvođača, među kojima su se našli i Bob Dylan ("Together Through Life"), Animal Collective ("Merriweather Post Pavilion"), Arctic Monkeys ("Humbug"), Kings Of Leon ("Only By The Night"), The Low Anthem ("Oh My God Charlie Darwin"), Madness ("The Liberty Of Norton Folgate"), Wilco ("Wilco (The Album)"), The xx ("xx") i drugi, u uži krug od ukupno osam albuma ušli su:

  • Animal Collective – "Merriweather Post Pavilion" (Domino)
  • Bob Dylan – "Together Through Life" (Columbia)
  • Dirty Projectors – "Bitte Orca" (Domino)
  • Grizzly Bear – "Veckatimest" (Warp)
  • Kings of Leon – "Only By The Night" (Columbia)
  • The Low Anthem – "Oh My God Charlie Darwin" (Bella Union)
  • Tinariwen – "Imidiwan: Companions" (Independiente)
  • Wilco – "Wilco" (the album) (Nonesuch)

Uncut Music Award dodjeljuje se jednom godišnje za "najinspirativniji glazbeni doživljaj" u posljednjih 12 mjeseci, a upravo će to zagrebačka publika doživjeti u utorak, 10. studenoga u klubu Aquarius.

Samo za vas Multikultura i Vecernji.hr pripremili su nagradnu igru u kojoj ste mogli osvojiti kartu za ovo nevjerojatno iskustvo. A svi koji su to željeli morali su odgovoriti na pitanje kako se često naziva glazba sastava Tinariwen. Odgovor glasi: pustinjski blues. Dakle, svi koji su poslali odgovor pod slovom b odgovorili su točno. A najviše sreće imali su: Maja Pavlica, Dubravka Lubina, Antonija Carević, Margarita Perić i Danijela Janković. Čestitamo dobitnicama koje će obavijest o preuzimanju ulaznica dobiti putem e-maila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije