Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednji ispraćaj

Osmijeh i vedrina Čede Martinića bili su melem prijateljstva

Cedo Martinic (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/12
29.12.2011.
u 16:37

Oko tisuću Splićana ispratilo je na splitskom Lovrincu glumca Antu Čedu Martinića koji je utorak preminuo u 52. godini. Kolege će ga se uvijek sjećati kao iskrene i vedre osobe koja je mogla još puno toga napraviti na sceni.

Oko tisuću Splićana u četvrtak ujutro ispratilo je na splitskom Lovrincu glumca Antu Čedu Martinića koji je utorak preminuo u 52. godini. Prije ukopa na Braču, predviđenog za 14.30 sati, u dvorani za ispraćaj na splitskom groblju okupili su se kazalištarci, osobe iz javnog i političkog života te mještani Martinićevih Pučišća. Izrazili su sućut supruzi Zrinki, sinu Tinu i kćerima Lukreciji i Nikolini.

– Tvoj osmijeh i vedrina bili su melem prijateljstva i ulijevali su sigurnost. Krasila te nada do posljednjeg trenutka, a neki nisu mogli razumjeti tu tvoju nadu. Sjećam se dobro riječi na početku tvoje bolesti, koje nosim u srcu i koje su te vodile: “Sve ima svoj razlog, tako i moja bolest”. Takav razlog nama ljudima nije dostupan, nadilazi nas, on je u Božjoj ruci. Čedo je u vjeri prihvatio razlog znajući da i onaj koji ga je stvorio onako čudesno, želi i preko kušnje bolesti ostvariti velike stvari – kazao je svećenik na Martinićevu ispraćaju dok su se oko lijesa izmjenjivali njegovi kolege iz HNK Split i prijatelji.

Među nazočnima bio je i gradonačelnik Željko Kerum sa suradnicima.

– Nisam se privatno družio s njim, poznavao sam ga kao umjetnika i člana kazališta. Poštovao sam ga, bio je veliki umjetnik i dobar čovik – rekao je Kerum.

Na ispraćaju bili su v. d. intendanta splitskog HNK Duško Mucalo, glumci Milan Štrljić, Arijana Čulina, Žarko Radić i mnogi drugi.

– Bio je jako zanimljiv, samozatajan čovjek. Volio je svoju obitelj i Brač više od svega. Ovo je veliki gubitak jer mogao je još puno toga napraviti – kazao je Radić.

Poznavajući Martinićevu čeličnu volju i optimizam, njegovi dragi prijatelji glumci nadali su se da će ishod borbe s bolešću ipak biti u Čedinu korist.

– Iskreno, svi tugujemo zbog njegove smrti, cijela mala glumačka scena Splita. Bio je drag čovjek, izvrstan glumac, što je potvrdio svakom svojom ulogom. U njemu nije bilo ni trunke malicioznosti jer je imao u sebi taj dječački duh i pravu iskrenost – potreseno se glumac Frane Perišin prisjetio Ante Čede Martinića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije