Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrabra glumica

Oskarovka iz buktinje na rukama iznijela Eve Branson

kate winslet
Foto: pixsell
1/6
23.08.2011.
u 11:50

Bransonov otok Necker zahvatio je uragan Irene, a grom je izazvao požar u kući u kojoj je ljetovala i glumica s djecom i dečkom

Plameni jezici visoki oko četiri metra i eksplozije svuda u unutrašnjosti luksuzne vile na karipskom otoku Neckeru u vlasništvu milijardera Sir Richarda Bransona probudili su u ponedjeljak rano ujutro njegovih dvadeset VIP-gostiju i članova obitelji. Na sreću, iz požara koji je izazvao udar groma svi su izašli šokirani ali neozlijeđeni, a ulogu života odigrala je oskarovka Kate Winslet koja je trčeći iz buktinje na rukama iznijela 90-godišnju Eve Branson, majku vlasnika otoka.

Stravično buđenje

– Bilo je stravično! Mojeg sina Sama i mene, koji smo boravili u drugoj kući, od glavne vile udaljenoj svega stotinjak metara, probudili su alarm i vriska. Potpuno neodjeveni otrčali smo u glavnu kuću. Naši prijatelji i gosti te moja kćer Holly, koja je također bila tamo, u pidžamama su bježali od vatre ne bi li izvukli goli život – ispričao je Sir Richard Branson za ITV i nastavio:

– A Kate, koja je kod nas ljetovala sa svoje dvoje djece, Mijom i Joem, i dečkom Louisom Dowlerom, nakon što je izvela svoju obitelj, vratila se u vatru po moju majku i spasila joj život! Kasnije mi je ispričala da se osjećala kao na filmskom setu te da je konstantno očekivala da će netko viknuti “rez” i prekinuti tu ružnu stvarnost.

Požaru, u kojem je Bransonovo zdanje izgrađeno 1982. izgorjelo do temelja, prethodila je tropska oluja praćena jakim udarima vjetra i grmljavinom koju je prouzročio uragan Irene. Kako tvrde meteorolozi, Irene trenutačno putuje prema Floridi pa su lokalno stanovništvo i turisti upozoreni da se pripreme za moguću evakuaciju krajem tjedna.

A dok Amerika strahuje od vremenske nepogode, Richard Branson, sretan što su mu svi članovi obitelji i prijatelji iz uragana izašli živi, zbraja štetu.

– Glavna kuća potpuno je sravnjena sa zemljom. Tamo je bio i moj ured pa sam izgubio brojne poslovne dokumente i na tisuće obiteljskih fotografija, no sve je to nevažno jer nije odnesen ni jedan ljudski život. Sve ćemo vrlo skoro opet sagraditi! – kazao je Branson.

Raj od 500 milijuna kuna

Inače, otok Necker bogataš je kupio 1979. za milijun i pol kuna. Na njemu nije bilo ničega osim prekrasnih pješčanih plaža, kamenja i šume. No za tri godine i uloženih 60 milijuna kuna pretvorio ga je u posjed koji se danas procjenjuje na oko 500 milijuna kuna. Na njemu može odsjesti 28 ljudi, a osim njegove obitelji, to je omiljeno ljetovalište poznatih. Tamo je za života često ljetovala princeza Diana, a Kate Middleton na tom je otoku u društvu Bransonove kćeri Holly prebolijevala kratki prekid s današnjim suprugom princem Williamom. I Janet Jackson, Harrison Ford, Mariah Carey, Eddie Murphy, Oprah Winfrey... bili su česti gosti Neckera.

A poslije ove nesreće moći će dolaziti opet jer, kako je Branson najavio, obnovom će otoku i njegovoj središnjoj izgorjeloj vili dati novi glamur i sjaj.

Komentara 2

FE
Felicijen
17:34 23.08.2011.

Sad će odmah o tome snimiti film...

DU
Deleted user
19:35 23.08.2011.

Super mu je privatni otok, a kuća će se napraviti, može ih on sto takvih napraviti. Svaka čast kapitalisto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije