Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Estrada

O.S.D.S. predstavio novi singl: 'Sve oko nas se mijenja nevjerojatnom brzinom, naša karijera i naši životi'

O.S.D.S., bend koji smo dosad upoznali kroz pjesme „Živi do kraja“, „Anja“ i „Razbila se duša moja“, predstavlja novu pjesmu „Sami protiv svijeta“ koju prati i spot
04. svibnja 2016. u 13:24 2 komentara 1067 prikaza
O.S.D.S.
Foto: Danijel Galić
Pogledajte galeriju 1/5

Premda je tambura odavno premašila okvire tradicionalnosti te na neki način nakratko dospjela čak i u hrvatski glazbeni mainstream, i dalje se doima da je većina slušatelja svrstava u tradicionalne instrumente. Da je tambura dospjela mnogo dalje, jasno nam dokazuje O.S.D.S. svojom novom pjesmom "Sami protiv svijeta".

O.S.D.S., bend koji smo dosad upoznali kroz pjesme „Živi do kraja“, „Anja“ i  „Razbila se duša moja“, predstavlja novu pjesmu koju prati i spot.

Kao i njihovu posljednju pjesmu „Živi do kraja“, i pjesmu "Sami protiv svijeta" autorski potpisuju isključivo članovi benda tako da su zajednički autori teksta, glazbe i aranžmana pjesme Domagoj Pisuljak, Josip Pisuljak i Dominik Šušković. Ostatak je tima također ostao isti, pa je redateljska palica, kao i u slučaju njihova protekla tri spota, ostala u rukama Igora Vignjevića, dok je producentsku ulogu imao Zoran Švigir Švigi, vlasnik studija „Šišmiš“, jednog od naših najboljih tonskih studija i njihov dugogodišnji suradnik.

"Sami protiv svijeta" prva je pjesma O.S.D.S.-a, benda koji je godinama nosio naziv Od Srca Do Srca, koju ne pjeva Domagoj, već drugi frontman – Dominik.

"Protekla je godina za nas je bila zaista burna, uspješna i inspirirajuća. Nakon godina provedenih na sceni, kao da smo konačno pronašli sebe, ali i kao da je naša publika pronašla nas. Naš identitet, bilo da se radi o glazbi ili pak o onome vidljivom očima, dobio je strastven zaokret i iz sramežljivog 'koketiranja' s popom, prešli smo u world pop u kojem neprestano eksperimentiramo s tamburom za koju smo dosad mislili da je potpuno poznajemo. Sve oko nas mijenja se nevjerojatnom brzinom, naša karijera i naši životi. Ulazak Dominika u bend dodatno je promijenio stvari. Njegov potencijal znali smo odavno te je zato u pjesmi 'Živi do kraja', nakon samo nekoliko mjeseci u bendu, dobio priliku pojaviti se kao drugi vokalist... I to je fenomenalno iskoristio! Međutim, još je bitnije da je njegov potencijal prepoznala i publika i to na razini većoj od one koju smo očekivali. Zato smo odlučili da na pjesmi „Sami protiv svijeta“ sve oči budu usmjerene u njega. I sada, kada vidimo što je iza nas, jasno nam je da smo učinili najbolju moguću stvar", rekao nam je frontmen Domagoj.

O pjesmi „Sami protiv svijeta“ Dominik kaže: "Ta je pjesma proizvod brojnih neprospavanih noći punih zajedničkog truda, kreativnosti i energije. Kao i pjesmu 'Živi do kraja', i ovu smo pjesmu sami osmislili te ona istinski predstavlja sve u što O.S.D.S. vjeruje i što O.S.D.S. jest. Ja nisam Domagoj i nikad neću biti te će slušateljima veoma brzo biti jasno da je pjesma, na neki način, opet netipična za ono što su navikli čuti od nas. S druge strane, onima koji nas prate, bit će jasno da to zaista jesmo mi... Iskreno i otvoreno,  vjerujem da je ovo najbolja stvar koju smo dosad napravili i uvjeren sam da će to publika prepoznati.

Nemoguće je ne primijetiti da ova pjesma nema mnogo poveznica s onim što bismo mogli smatrati tradicionalnom tamburaškom glazbom pa čak ni njezinom modernijom varijantom koju smo mogli slušati proteklih godina. Isto tako, na prvi je pogled jasno da vizualni identitet benda također nema nikakve veze s nekom tradicionalnom pretpostavkom o tamburašima, već odiše modernošću, mladošću i svojevrsnim zapadnjačkim štihom."

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • mad.max:

    Od jednog dobrog tamburaškog sastava i potencijala da naslijede Gazde, do ovoga kaj se ne može nazvati ni pop glazbom, šteta za dečke, totalno su zalutali, i pjesmom, i imidžom, i spotom, izgubili su se u globalizaciji i krivim procjenama ... prikaži još! njihovog menagera. Ovo nije ni pjesmuljak, a kamoli pjesma, a ni spotić. Šteta, dobri su dečki i dobar bend, slušao sam ih nekoliko puta, ali ovo je...."Razbila se duša moja", e to je pjesma, i to će biti hit ako Bog da, i jedino kaj do sada valja od Vas.

  • zwone007:

    Điđi vrati se,fališ!