Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večeras je 8dodjela

Oscar: Najzanimljiviji detalji najprestižnije filmske nagrade

oscar
Foto: reuters
1/3
26.02.2012.
u 13:19

Mery Streep je glumica koja je osvojila najviše nominacija za Oscara u povijesti, čak njih sedamnaest.

84. dodjela najprestižnijih filmskih kipića sve je bliže. Pobjednici će se doznati večeras, a ovo su neke od zanimljivosti prijašnjih dodjela Oscara.

 Meryl Streep osvojila je najviše nominacija za ovu nagradu, čak njih sedamnaest. Ceremoniju će ove godine voditi Bill Crystal kojem će to biti deveti put da se našao u ulozi domaćina na dodjeli Oscara. Najviše se puta, jedanaest,  u toj ulozi našao Bob Hope. Redatelj s najviše nominacija u povijesti je Woody Allen, ima ih 23.

Davne 1974. kad je Elizabeth Taylor trebala stupiti na pozornicu njome je protrčao goli uljez i zaradio veliki pljesak publike.

 Kad je 1973. Marlon Brando dobio Oscara za ulogu u filmu 'Kum' odbio ju je primiti. U njegovo ime nagradu je primila Sacheen Littlefeather pripadnica indijanskog plemena Apache koju je u svoje ime poslao na dodjelu.

Dodjela Oscara 1989. godine koju je producirao Allan Carr  smatra se najvećom katastrofom u povijesti showbuisnessa. Naime, uvod u cermoniju kojeg je činila plesna točka trajala je punih 20 minuta,  a onda je glumac Rob Lowe, te godine optužen sa seks s maloljetnicom, pjevao sa Snjeguljicom hit 'Proud Mary'.

Nezaboravni su trenuci i kad je neukrotivi Talijan Roberto Benigni 1999. skakao po stolicama u publici kad je njegov film 'La vita e bella' proglašen najboljim. Nakon toga izgrlio je na pozornici sunarodnjakinju Sofiju Loren.

Komentara 1

MA
majstor
06:14 27.02.2012.

sto komentirati? clanak je prepisan sa yahoo.com i ovi trecerazredni novinari mogli su ga bar prevesti malo bolje. Kretenski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije