Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danny Trejo

On je najstrašnija faca u Hollywoodu, a njegova prošlost je jednako strašna

Foto: IPA/PIXSELL
1/5
09.11.2018.
u 18:36

Glumac ima 74 godine i priznaje da je u životu birao loše uzore. Već s 12 godina počeo je uzimati heroin, i tada je počeo ujaku Gilbertu 'pomagati' u pljačkama.

"Od sumraka do zore", "Desperado", "Bilo jednom u Meksiku" i tako se niže slijed filmova u kojima smo gledali Dannyja Treju i to samo u ulogama velikih negativaca, a ni njegov privatni život ne razlikuje se previše od života likova koje igra u filmovima.

Glumac ima 74 godine i priznaje da je u životu birao loše uzore. - Za uzor sam izabrao ujaka Gilberta koji je bio ovisnik i pljačkaš, ali meni je bio najbolji lik na svijetu - ispričao je Trejo. Već s 12 godina počeo je uzimati heroin, i tada je počeo ujaku Gilbertu 'pomagati' u pljačkama. Navodno je sudjelovao u barem pet oružanih pljački, a prodavao je i heroin i tijekom jedne prodaje uhićen je jer je njegov kupac bio policajac na tajnom zadatku.

Foto: PA/Pixsell

Osuđen je tada na deset godina zatvora i poslan je u zatvor San Quentin. Veći dio  mladosti proveo je u zatvorima, a nakon što je prilikom odsluženja jedne od kazni bacio kamen na čuvara zatvora završio je u samici.  Bojao se kako je to kraj i da će dobiti smrtnu kaznu i tada je sebi obećao jednu stvar.

- Dogovorio sam se s Bogom. Tražio sam od njega da umrem ponosno, a ja ću zauzvrat svaki dan moliti i pomagati drugim ljudima - prisjetio se glumac. Odlučio je tada napraviti promjene u životu, odlučio je ostaviti se alkohola i droge i postao je savjetnik mladima koji se odvikavaju od droge.

Zahvaljujući  poslu savjetnika došao je u doticaj sa svijetom glume. Jedan klijent koji je radio na filmu "Runway Train" pozvao ga je na set kako bi mu Trejo bio  blizu i kontrolirao ga da ne dođe u napast i posegne za kokainom. Kad su ga vidjeli na setu ponudili su mu ulogu zatvorenika, on je pristao i na setu ga je prepoznao scenarist Edward Bunker koji je s Dannyjem zajedno služio kaznu u San Quentinu.

Sjetio se kako je Danny u zatvoru vježbao boks i bio jako dobar u tome i zamolio ga je da Ericu Robertu da nekoliko lekcija iz boksa. Ali redatelj Andrey Konchalovskiy bio je oduševljen Trajom i ponudio mu je i  ulogu. Tako je zakoračio u svijet glume.

- Glumačka škola bila mi je zatvor. Boravak na zatvorskom dvorištu, zatvorski neredi i pretvaranje da ste  opasniji nego zapravo jeste - rekao je Trajo i dodao:

- Govore mi da uvijek glumim opasne Meksikance s hrpom tetovaža. ali ja i jesam opasni Meksikanac s tetovažama. Pa neće valjda za takve uloge angažirati  Marka Wahlberga.

Pogledajte našu listu najseksi Hrvata

Ključne riječi

Komentara 15

DO
dokrastavca
20:10 09.11.2018.

Bez premca! Odlican glumac- negativac 👍🏻

GU
General_U
18:51 09.11.2018.

Pravi ljuti meksikanac ne triba... glumit faca

Avatar matalan
matalan
03:17 10.11.2018.

Burduš ganci preko velike bare, mexička panjina..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije