Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON TRIDESET GODINA BIJEGA ZBOG SEKSA S MALOLJETNICOM

Odvjetnik Polanskog: Borit ćemo se protiv izručenja

Roman Polanski
Reuters/PIXSELL
Autori: S. M., NaM
27.09.2009.
u 12:32

76-godišnji poljski redatelj Polanski zadržan je u policiji nakon što je stigao u Švicarsku iz svoga francuskog utočišta kako bi na filmskom festivalu primio nagradu za životno djelo.

Odvjetnik redatelja Romana Polanskog, privedenog prošloga vikenda zbog seksa s maloljetnicom prije 30 godina, izjavio je da će se boriti protiv izručenja njegova klijenta SAD-u te da će pokušati osporiti njegovo uhićenje.

Roman Polanski, koji od 1977. godine živi u Francuskoj, priveden je po sudskom nalogu izdanom prije više od trideset godina, kada je stigao na Zurich Film Festival u Švicarsku iz svoga francuskog utočišta kako bi na filmskom festivalu primio nagradu za životno djelo.

 

76-godišnji Polanski, danas francuski državljanin, "pokupio" se iz SAD-a u Francusku nakon što je optužen za seks s 13-godišnjom djevojčicom te je od tada izvan dosega američkih vlasti. Prije nego što je pobjegao, Polanski je priznao da je kriv.

Pokušao je u nekoliko navrata svrgnuti sa sebe optužbe, no američki sud odbio je i njegov zahtjev u svibnju ove godine. Polanski je tada osuđen po šest točaka optužnice i prijetila mu je doživotna kazna zatvora.
Zbog zatvorske kazne, redatelj nije više od 30 godina stupio na tlo SAD-a.

Žrtva oko koje se vrti slučaj, Samantha Geimer, ranije je već tražila da se Polanskog oslobodi optužbi. Geimer je sada 45-godišnja udana žena te majka troje djece.

Njegova Oscara za režiju kojim je nagrađen za film "Pijanist" 2002. godine primio je glumac Harrison Ford.

 

Ključne riječi

Komentara 8

SU
suzuki51
13:27 27.09.2009.

Baš mi je drago,kako ga nije sram ,imati odnos sa curicom od 13 godina,tada je imao oko 50 godina Redatalj svjetskog renomea,mutan tip.Ne gledam njegove filmove.Do kraja života u zatvor.

TN
terra_nuova
14:44 28.09.2009.

Jedan savjet casnom advokatu sveca Romana : Kupite Polanskom cijenjeni bosanski pasos,i Bog Te veseli !!! Moze i hrvatska putovnica,samo kosta malo vise.

MM
Mladen Miletić
13:12 27.09.2009.

Kako vidimo Bosna je daleko sigurnija od male Švicarske- izdajice koja mora slušati Amere i polagati sve račune tko koliko ima love i kome zažele odluče pojedinci \"smrznu mu lovu\" kao što su napravili gladnoj Koreji Iraku Iranu i Srbijibiji ! Sada če poslati starca pred pravedno pravosuđe ( Njemci predpostavljaju da je u Americi oko 30% krivo brzopleto nepotrebno osuđenih ! )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije