Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
impresivna postava

Održana premijera predstave 'Anđeli imaju krila, zar ne?'

anđeli imaju krila
Foto: PR FOTO
1/13
09.12.2014.
u 15:42

Režiju predstave potpisuje Ladislav Vindakijević, dok je odlična glumačka postava koju čine: Krunoslav Klabučar, Tena Jeić Gajski, Sanja Hrenar, Tvrtko Jurić, Marijana Mikulić, Toni Šestan, Ivana Bakarić, Hrvoje Barišić odradila je veliki posao i u nešto više od 60 minuta na najbolji mogući način publici približila cijelu priču i anđeosku tematiku koja dominira cijelom predstavom...

U zagrebačkom Kazalištu Trešnja 5. prosinca 2014. održana je premijera predstave 'Anđeli imaju krila, zar ne?', a veliki broj uzvanika i gostiju te osoba iz javnog i društvenog života Zagreba, oduševila je izvedba predstave i odlična glumačka postava, ali i anđeoske poruke na Jana bočicama te velika anđeoska krila u foajeu kazališta

John Pierpont, američki je nastavnik matematike, odvjetnik, pjesnik i glazbenik razočaran životom i pomalo klone duhom. Tješi ga anđeo, koji je sišao s neba u potrazi za mogućim autorom anđeoske himne, budući da anđeli nisu uspjeli skladati svoju svečanu pjesmu. Uvod je ovo u kazališnu premijeru predstave ‘Anđeli imaju krila, zar ne?’, koja je održana u zagrebačkom kazalištu Trešnja. Režiju predstave potpisuje Ladislav Vindakijević, dok je odlična glumačka postava koju čine: Krunoslav Klabučar, Tena Jeić Gajski, Sanja Hrenar, Tvrtko Jurić, Marijana Mikulić, Toni Šestan, Ivana Bakarić, Hrvoje Barišić odradila je veliki posao i u nešto više od 60 minuta na najbolji mogući način publici približila cijelu priču i anđeosku tematiku koja dominira cijelom predstavom.

A premijeru predstave došli su pogledati mnogi poznati, koji su iskoristili priliku da u ovo predbožićno vrijeme povedu svoje najmlađe na ovaj lijepi kazališni komad u kojem su važnu rolu odigrala i djeca te dali cijeloj priči jednu posebnu dimenziju i vrijednost. Tako su između ostalih kazalište Trešnja pohodili : Saša Broz, Lana Barić, Višnja Babić, Gorana Marin, Tea Blažević Jakov Sedlar, Pero Jurčić i brojni drugi.

Foto: PR FOTO

>>Anamarija Asanović i Ana Gruica sudjelovale u otvorenju prvog Senzoričkog parka za djecu

>>Anđeoske poruke na novoj, specijalnoj ediciji Jana bočica

Komentara 1

OD
odraneol
00:06 11.12.2014.

A neobjektivnog li članka, Bože mili... istina je da su gotovo svi koji su predstavu gledali bili jedinstveni u stajalištu da je ovo nešto najgore što se prikazuje u hrvatskim kazalištima. Zašto se lagati? Teško je nabrojati sve nebuloze, nelogičnosti, rupe i rupčage u priči...Evo nekih! J.Pierpont je živio u periodu 1822-1893.g. U predstavi ga povezuju s branjenjem nekog mafijaša na sudu tijekom prohibicije u USA (1919-1932). Dotični mafijaš mu poklanja automobil Chevrolet, koji ovaj, naravno, odbija, ali ga malo vozi anđeo, napravi sudar i pojavi se, nakon toga, na Nebu s notoma za anđeosku himnu. J.Pierpont nekoliko godina nakon toga odlazi u Američki građanski rat ( 1861-1865 ). Pogiba u tom ratu boreći se protiv robovlasništva. Čovjek je umro 1893.g., a bio je u vojsci "juga"...itd...itd. Cijelu predstavu ne možeš shvatiti da li ljudi vide ili ne vide anđele... Ma, teško je shvatiti tu zbrku i uz najbolju dobronamjernost. Svaka čast glumcima na trudu, ali ovo ... Čak je bilo dosta komentara tipa kako baš treba poslati mlade glumce, režisere, scenariste, pisce, dramaturge da vide ovu predstavu i nauče kako se ne smije raditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije