Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
No root, no fruit

Iznenadila performansom u Laubi: Severina u prozirnom kavezu u potpunoj tišini

Severina i OKO
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
17.06.2015.
u 23:19

"Cilj ove izvedbe bio je osvijestiti društvo da smo svi povezani i da nismo otuđeni"

Kuća za ljude i umjetnost Lauba večeras je vrvjela posjetiteljima koji su došli pogledati performans 'No root, no fruit' u izvedbi Severine i talentirane umjetnice koja se krije iza pseudonima OKO. Riječ je o audiovizualnom konceptu koji je mlada umjetnica osmislila kako bi upozorila društvo na predrasude koje nas svakodnevno okružuju.

Iako se moglo pretpostaviti da će performans biti spoj Severinine glazbe i likovnih uradaka mlade OKO to se na iznenađenje brojnih posjetitelja nije dogodilo. Naime, dok su se na velikom platnu izmjenjivali radovi OKO, inače street art umjetnice, Severina je boravila u prozirnom kavezu pored platna u potpunoj tišini. Tek nekoliko puta oglasila se glasnim vriskom.

– Cilj ove izvedbe bio je osvijestiti društvo da smo svi povezani i da nismo otuđeni. Svojim glasom mogla sam napraviti i to da se ne vidi projekcija slika koje je OKO prenijela na platno, no onda ne bismo vidjeli ove predivne slike. Upravo to označava tu povezanost da trebamo jedni druge – kazala nam je Severina koju je publika nakon izvedbe ispratila gromoglasnim pljeskom.

>> Aleksandar prihvatio Igora - Severina objavila slatku obiteljsku fotografiju

>> Severina i Igor kao Hurem i Sulejman

Foto: Alcatel

Komentara 16

DU
Deleted user
07:41 18.06.2015.

Ta "performerica" u kavezu bi trebala ostati zauvijek.

Avatar nekakav
nekakav
07:25 18.06.2015.

kolko se ta severina pojavljuje u medijima, čovjek bi lako pomislio da je to neka važna osoba. pa možda i jest. ipak je ona najpoznatija po brodskom dnevniku, tj. videouratku sa oženjenim hercegovcem. to što sad dijete eksponira pa timeime pokušava ubrati dodatne 'bodove', to je ipak za osudu. ja inače ne vidim potrebe za tolkim njezinim prisustvom u našim medijima, ona se ipak pari sa srbijancima. nek u njihovim novinama 'radi'.

TR
Trnjanec
07:36 18.06.2015.

Ako je to umjetnost, ja sam pingvin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije