Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodger artfool

Frontmen domaćeg benda: 'Odbijao sam taj nadimak jer je bio rezultat izrugivanja'

Foto: Promo
1/4
16.01.2024.
u 07:00

Varaždinski bend Dodger Artfool čine frontmen Dominik Markovinović Dodger, gitarist Lovro Vujnovac, basist Luka Klen, gitarist Edo Hajdarović i Nikola Kekez na bubnjevima te Viktor Ožeg na saksofonu.

Varaždinski bend Dodger Artfool oformljen je krajem 2020. godine, a nedavno su se pridružili izdavačkoj kući Dallas Records. Tom prilikom objavili su i singl "Umrijet ću sretan".

- Pjesma je nastala kao reakcija na pomirenje sa samim sobom u odluci da promijenim određene stvari u životu. Shvatio sam kako se moram oduprijeti mislima da nisam ono što drugi očekuju od mene i da moram krenuti drugim putem, svojim putem. Nadam se tome da ću se, kad jednom stignem do finalne destinacije, moći okrenuti unazad i pomisliti kako sam na tom putovanju bio sretan - govori osnivač benda, kantautor Dominik Markovinović Dodger koji kaže da su reakcije publike na pjesmu sjajne.

- Ovo je svakako naša najslušanija pjesma do sada. Vrlo mi je zanimljivo slušati različite interpretacije pjesme i drago mi je da smo je uspjeli prezentirati slušatelju na način da je svatko može doživjeti na svoj način - kaže Dodger koji je autor svih pjesama i glazbe na albumu, a drugi članovi benda zaslužni su za aranžmane.

- Inspiracija je sve ono što pokreće proces razmišljanja, a rezultira nesvjesnim radom na glazbi. To može biti društvo, knjiga, film, drugi glazbenici, politika, povijest, ali i ljubav. Smatram kako sam osoba koja jako puno razmišlja i osjeća, jako puno vremena posvećujem tekstovima, a glazba služi kao kanal da izrazim sve ono što se možda nikada ne bi usudio podijeliti; svoje stavove, emocije i promišljanja. Glazba je sjajan medij za podijeliti veliki dio sebe, gdje autor stoji emotivno ogoljen pred nama, a da to i ne primjećujemo, već u njegovim pričama pronalazimo sebe - kaže Dominik o svojoj inspiraciji za rad.

VEZANI ČLANCI

Dodger Artfool 2024. godinu započinju s puno nestrpljenja. Naime, bend već neko vrijeme radi na albumu koji bi tijekom ove godine trebao ugledati svjetlo dana.

- Album "Dobri ljudi" je spreman! Sastoji se od osam pjesama, a kako i sam naslov sugerira, posvećen je svim dobrim ljudima oko nas. Cijeli album bi trebao izaći sredinom 2024., a do tada vam možemo najaviti naš drugi singl "Charlie Hebdo" koji ćemo predstaviti u veljači - kažu dečki iz benda koji čine gitarist Lovro Vujnovac, basist Luka Klen, gitarist Edo Hajdarović i Nikola Kekez na bubnjevima te Viktor Ožeg na saksofonu. Osim toga Dodger objašnjava i naziv benda.

- Dodger je nadimak koji su mi nadjenuli još u osnovnoj školi. Dodger je bio pas lutalica u Ivanić Gradu i, iako sam u početku odbijao taj nadimak jer je zapravo bio rezultat izrugivanja, shvatio sam kako je najbezbolnije prihvatiti ga. U vrijeme fakulteta sam dosta čitao, pa mi se tako u rukama našao i "Oliver Twist", gdje sam među ostalim likovima upoznao i Artfula Dodgera (najboljeg među lopovima) prema kojem sam stvorio homofon ArtFool - kaže Dominik koji otkriva i da su članovi benda zaposleni.

- Nikola radi u IT kompaniji, Viktor je jedan od voditelja centra za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu, Edo je zaposlen u dućanu za kućne ljubimce, Lovro je umjetnik u obradi drva kod kojeg možete pronaći razne unikatne radove, dok se Luka i ja bavimo digitalnim marketingom u jednoj inozemnoj IT kompaniji - objašnjava Dodger.

VIDEO Matija Vuica: 'U tri naše posljednje minute rekla sam mu sve što sam mislila da je važno'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije