Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi Koko

'Od svoje četvrte znam da ću postati glumac'

Marko Tocilj
Foto: Promo
1/3
30.06.2016.
u 08:58

Marko Tocilj novi je Koko u trećem nastavku filma, idol mu je Rene Bitorajac, a trenutačno živi svoj san

Ljetni praznici školarce asociraju na duže spavanje, igranje s prijateljima, odlazak na more... Sva ta ljetna sanjarenja desetogodišnji Marko Tocilj morao je odgoditi, ali ne žali jer, dok mu vršnjaci uživaju u praznicima, on ulogom Koka u filmu “Uzbuna na Zelenom vrhu” ostvaruje svoj san.

Jednom sam zaboravio tekst

Zahvaljujući voditeljici dramske skupine koju pohađa u Zagrebačkom kazalištu mladih, došao je do audicije za novi nastavak filma nastalog prema pisanom predlošku Ivana Kušana.

– Audicija je imala nekoliko krugova i korak po korak prolazio sam svaki dok mi nisu javili da sam dobio ulogu – kaže Marko koji je u ulozi Koka zamijenio Antonija Paraća i priznaje kako dosad nije pročitao knjige o Koku, ali pogledao je tri prethodna filmska nastavka. – Koko mi se odmah svidio, baš je fora jer je avanturistički lik i nikad mu nije dosadno. Moj život nije ispunjen takvim pustolovinama – priznaje Marko. Zbog njegova prvog filmskog iskustva uzbuđeni su njegovi roditelji i prijatelji iz škole.

– Neki mi prijatelji nisu vjerovali kad sam rekao da glumim Koka i bilo im je to teško zamisliti, ali jako su sretni zbog mene i jedva čekaju premijeru – kaže mladi glumac. Na setu su mu velika podrška redateljica Čejen Černić i glumci Dijana Vidušin i Ozren Grabarić koji mu glume roditelje. – Malo je naporno cijeli dan biti na snimanju, ali dosad mi se samo jednom dogodilo da sam “zablokirao” i nisam se mogao sjetiti jedne rečenice teksta. Bez obzira na taj napor istodobno mi je sve to uzbudljivo – kaže Marko i dodaje kako je odmalena znao da će biti glumac, a prve predstave pripremao je roditeljima i to sa samo četiri godine.

– Obožavao sam crtiće, pogotovo “Kralja lavova” čiji sam cijeli uvodni dio teksta znao napamet i redovito sam taj tekst roditeljima pripovijedao i radio od toga svoju malu predstavu – kaže Marko.

Ne želim biti pijanist

Sretan je što je na setu upoznao Krešimira Mikića i Ozrena Grabarića, glumce koje jako voli, a rad jednog glumca posebno cijeni.

– Rene Bitorajac genijalan mi je glumac i njegova me gluma jako motivira jer se s lakoćom transformira u sve likove – kaže Marko. Uz glumu hobi mu je i klavir, koji svira tri godine, ali ne sanjari da postane pijanist i još jednom nam odlučno potvrđuje – bit ću glumac! 

>>Karijera mu je procvjetala kada je promijenio ime

Komentara 1

TI
tiikru
10:28 30.06.2016.

hitno promijenit idola

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije