Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inozemni uspijeh

Od profesora klarineta do svjetske glazbene zvijezde

Dani\'el (1)
VL
05.04.2012.
u 23:00

Prvi singl „Safe“, pjevača Dani´ela 14. svibnja izlazi na kompilaciji „ElectroPop7“, njemačkog izdavača Conzoom Records

Svaki san je ostvariv, pokazao je hrvatski glazbenik Danijel Majcen, čiji se prvi singl „Safe“ probio u Europi. Na kompilaciji „ElectroPop 7“, njemačkog izdavača Conzoom Records, njegova će pjesma 14. svibnja postati dijelom inozemne glazbene scene.

Iako je postigao uspjeh o kojem njegovi daleko poznatiji hrvatski kolege samo maštaju, skromni Varaždinac, poznatiji pod umjetničkim imenom Dani´el, kaže:

– U labelu smo sklopili ugovor za kompilaciju i onda ćemo vidjeti kakav će odjek imati singl Safe u Njemačkoj, Švedskoj i dalje. Idemo korak po korak, singl po singl – govori.

U zadnjih dvije i pol godine koliko gradi svoju karijeru, Dani´el je u snimanja pjesama i spotova ulagao vlastiti novac. Novac zarađen glazbom, ali ne u profesionalnim scenskim vodama, nego u zagrebačkoj Glazbenoj školi gdje dugi niz godina radi kao profesor klarineta.

Neki klinci u školi znaju da im se profesor bavi pjevanjem pa su pogledali spotove na internetu i uzvikuju po hodniku: "Profesore, profesore, vidjeli smo vas na televiziji!" – kroza smijeh će mladi pjevač, nova zvijezda svjetskih radijskih postaja. Glazba koju stvara u slobodno vrijeme i preko ljetnog raspusta kvalitetom je probila granice hrvatske i otplovila daleko. Osim regionalnog MTV-a gdje se redovito vrte Dani´elovi videospotovi, njegova glazba odnedavno se može čuti na BBC-u te na postajama Floride i Škotske.

Nove pjesme već su u pripremi, a onda tko zna!? Samo je nebo granica, poručuje D. Majcen.

 

Komentara 1

AN
anonymous1996
15:39 07.04.2012.

Profesor Danijel Majcen radi u sisačkoj Glazbenoj školi Fran Lhotka kao profesor klarineta. I na hodniku ga nitko ne pozdravlja zbog njegove umišljenosti koja je prevelika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije