Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tia Miljanović

Od ove Riječanke puno se očekuje na sceni, a već ju uspoređuju s glazbenim zvijezdama: 'To mi je motivacija'

Poznati na 69. Zagrebačkom festivalu
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL
1/9
27.06.2022.
u 13:41

Riječanka se široj publici predstavila kao debitantica lani na Dori, a potom ove godine i na Zagrebačkom festivalu s pjesmom "Ta" za koju je sada objavila i spot.

Tia Miljanović pripadnica je novog glazbenog vala i ime od kojeg se u glazbenom svijetu puno očekuje. Autentična i svoja 19-godišnja Riječanka sa zagrebačkom adresom na scenu je zakoračila prije godinu dana, široj se publici kao debitantica predstavila na prošlogodišnjoj Dori, a potom ove godine i na Zagrebačkom festivalu s pjesmom "Ta". Ovih dana svjetlo dana napokon je ugledao i spot za taj ljetni singl, a na njegov je izlazak, kaže mlada glazbenica, dugo čekala.

- Dugo smo pripremali izlazak jer smo čekali savršen tajming. Smatrali smo da je Zagrebački festival odličan za predstavljanje same pjesme. Očekivala sam da će reakcija publike biti dobra zato što je pjesma ljubavna i plesna te se uklapa u ljetno vrijeme - kaže Tia.

Foto: Privatna arhiva
Spot je sniman u njezinoj rodnoj Rijeci, i to na nekoliko lokacija, od Kostrene do Opatije, a društvo u spotu pravi joj model Stjepan Škara.

- Na snimanju smo se stvarno zabavljali, bila je opuštena atmosfera te su upravo i zbog toga nastale "spontane" scene. Bila je pozitivna energija, što mislim da se može uočiti i u spotu. Željela sam ispričati realnu i simple priču u kojoj se svatko može pronaći, a vizuali i lokacije su se savršeno uklopili u cijelu ljetnu priču. Bilo mi je ugodno snimati sa Stjepanom jer ga dugo znam. Imala sam priliku raditi s ljudima koji su se stvarno potrudili ostvariti moje ideje. Voljela bih da ljudi uz moju pjesmu provedu najljepše ljeto jer smo postavili dobar start - ističe Tia koju mnogi glazbeni znalci često uspoređuju s velikim svjetskim zvijezdama poput američke pjevačice H.E.R., osvajačice Grammyja i Oscara, za kojom je poludio glazbeni svijet.

- Usporedba s takvim glazbenicima velik mi je kompliment. Motivira me i podsjeća na prvobitnu želju ulaska u ovaj kreativan svijet, a cilj mi je naravno stvoriti vlastiti izričaj i glazbeni identitet. Smatram da sam na dobrom putu - napominje Tia, koja svoje uzore vidi u izvođačima kao što su Kehlani, H.E.R, Jorja Smith, Snoh Aalegra...

- Velik utjecaj na mene je također imala Lauryn Hill, nju sam odmalena slušala. Ljubitelj sam i elektroničke glazbe, pretežito vocal housea - dodaje pjevačica.

Iako cijela njezina obitelj obožava glazbu, Tia je prva koja se odlučila u tome i profesionalno okušati.

- Imam dosta muzikalnu obitelj, no nitko se glazbom nije bavio profesionalno. Tata je jedini sa svojim bendom imao izlet u punk-rock vode 90-ih godina - kaže Tia koja je nedavno upisala i studij komunikologije u Zagrebu, a želja joj je, priznaje, jednog dana ostvariti i međunarodnu glazbenu karijeru.

VIDEO Ivana Brkljačić pokazala račun koji je dobila na jednoj plaži u Hrvatskoj: 'Ovo je cijena kave'

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
14:03 27.06.2022.

Njezino lice je po ukusu BoJacka Horsemana, možda mu je i u rodu…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije