Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Birce Akalay

Od Jusufa iz "Ljubavi, vjere, nade" se rastala pa se zaljubila u partnera iz druge serije

birce alakay
Foto: Harper's Bazaar
1/4
17.05.2014.
u 13:34

Profesionalno se 13 godina bavila baletom, a napustila ga je zbog ozbiljne ozljede koljena

Nova TV od ovog tjedna prikazuje tursku seriju "Ljubav, vjera, nada" u kojoj se radnja vrti oko dviju sestara, Toprak i Have, koje su potpuno različite, ali imaju isti cilj - pridobiti ljubav svog života, mladića Jusufa. Ulogu manipulativne, ali atraktivne Have dobila je 30-godišnja Birce Akalay koju smo već gledali na domaćim malim ekranima, i to u hit-seriji "Asi" u kojoj je igrala Zeynep. Lijepa Birce 2004. godine natjecala se na izboru ljepote te je svoju zemlju predstavljala i na izboru za Miss Europe. Svoju vitku liniju zahvaljuje i tomu što se 13 godina profesionalno bavila baletom.

Brak nije samo potpis

– Nažalost, u srednjoj školi sam ozlijedila koljeno i bila prisiljena zauvijek napustiti balet – kaže glumica. Završila je studij u Istanbulu, a prvu glavnu ulogu ostvarila je u seriji "Ljubav, vjera, nada" u kojoj igra sa Selen Soyder i Muratom Ünalmisom s kojim joj se i iza kamera dogodila ljubav. Par se, naime, na snimanju serije zbližio, Murat ju je zaprosio već na snimanju 14. epizode, a medijima je poslije ispričao i kako je to učinio.

– Jusuf je prema scenariju trebao zaprositi Havu i to me potaknulo da kupim prsten. U jedan džep stavio sam svoj prsten, a u drugi Jusufov. Onda sam rekao: "Hoćeš li se udati za mene?''. Birce je rekla svoju repliku: "Ne mogu se udati za tebe, Jusufe'', a ja sam je pitao: "Hoćeš li se udati za mene, Birce?" Redatelj me pitao: "Što to radiš, Murate'', a ja sam rekao: "Čekajte malo, prosim djevojku" – ispričao je Murat. Vjenčali su se u svibnju 2011. godine, no njihov bračni suživot nije bio dugog vijeka. U prosincu 2012. objavili su da se razvode.

– Brak je empatija, strpljenje, ljubav, poštovanje i suosjećanje. Nije to samo potpisani papir. Prijateljstvo je već nešto sasvim drugo – izjavila je Birce u jednom intervjuu na pitanje o rastavi. U seriji "Ben Onu Çok Sevdim" u kojoj je igrala nešto poslije razvoda, dopala ju je uloga Ayhan Adnan, koja je proživljavala sličnu situaciju.

Usavršavanje u Italiji

– To je bila moja najsnažnija uloga dotad. Riječ je o ženi koja se bori sa zabranjenom ljubavi, a s druge strane ostaje u nesretnom braku kako bi zaštitila svoje dijete. Nisam mogla shvatiti taj lik, tu ženu – ispričala je Birce.

No bračni brodolom nije poljuljao njezinu vjeru u ljubav. Nedugo nakon razvoda ponovila joj se slična priča. Na snimanju serije "Küçük Ağa" početkom ove godine zaljubila se u svog partnera Sarpa Levendoğlua s kojim je često može viđaju u šetnjama po Istanbulu te na romantičnim večerama.

– Tek smo se upoznali, ali već vidim da je Sarp jako talentiran. Koliko sam ga imala prilike upoznati, vidim da ima čisto srce i da je jako suosjećajan. Nadam se da će tako i ostati – rekla je Birce početkom godine o svom televizijskom partneru, a ljubavna veza među njima očito je samo potvrdila njezine izjave. Sretna u ljubavi, gradi i poslovne planove. Želja joj je usavršiti se na studiju u New Yorku ili Italiji.

– Glumački posao u posljednje je vrijeme na skliskom terenu. Zbog toga mislim da je jako važno ulagati u svoju profesiju, ali ipak, karijera nije moj najvažniji životni cilj. Ja samo želim biti dobra osoba – kaže Birce koja mašta i o majčinstvu. Iako su turski mediji pisali kako je izjavljivala da ne želi roditi, nego da će posvojiti dijete, ona je u jednom intervjuu izjavila da ne postoji veća bliskost od one između majke i djeteta.

– Uvijek se najviše veselim vlastitom rođendanu, premda je to u stvari dan moje majke. Ona svaki moj rođendan doživljava kao moje ponovno rođenje. I ja želim znati kakav je to osjećaj – rekla je glumica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije