Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAIDENI EKSKLUZIVNO ZA VEČERNJI

Obožavamo gledati nogomet prije koncerta, to nas pripremi za nastup

Iron Maiden
Foto: Promo
1/4
28.06.2018.
u 07:00

Do nastupa u Areni ostalo je nešto manje od mjesec dana, a dečki najavljuju – veliki tulum!

– Volimo se vraćati u Hrvatsku. Tu nam je uvijek jako lijepo, a publici koja će nas dočekati u Zagrebu možemo poručiti: “Budite spremni i nemojte zatvarati oči kako ne biste nešto propustili“, rekao je ekskluzivno za Večernji Dave Murray, gitarist kultnih Iron Maidena koji će 24. srpnja nastupiti u zagrebačkoj Areni.

Ovo im je šesti put da dolaze u Hrvatsku koju jednostavno – obožavaju!

– Prošli smo put svirali u Splitu i bilo je genijalno. Veselimo se i povratku u Zagreb, a osobito nam se sviđa povijest kojom gradovi obiluju, kažu legendarni metalci te dodaju kako se u Hrvatskoj ponašaju poput pravih turista. Naime, sve ih zanima, fotoaparat ne ispuštaju iz ruku, a najdraži su im stari dijelovi grada. Nadolazeći koncert u Zagrebu dio je turneje “Legacy of the Beast“, a najavljuju ga kao veliki tulum na kojem će napraviti potpuno drugačiji show.

Publika je najvažnija

S njima putuje i velika produkcija, a dugo očekivani nastup najbolje su sami opisali, nebrojeno puta ponavljanom sintagmom – prilično spektakularno!

– Obožavamo energiju koju vaša publika šalje nama jer nas uvijek podigne, a mi ih za uzvrat nastojimo oraspoložiti pjesmama – kaže Dave i dodaje kako je publika na svakom koncert do sad bila nevjerojatna:

– Oni su s nama od početka do kraja, a najdraže nam je promatrati njihove reakcije, to je stvarno posebno. Ma publika Iron Maidena stvarno je najbolja na svijetu. Ona je toliko strastvena i uvijek se potpuno unese u koncert. Bez njihove posebnosti mi ne bismo bili tu gdje jesmo!

A, osim publike, za nabrijavanje prije koncerta služe im i – utakmice! Naime, svi su veliki nogometni fanovi, a Svjetsko prvenstvo u Rusiji stvarno nije moglo doći u bolje vrijeme...

– Nemamo posebnih zahtjeva prije nastupa. Popijemo šalicu čaja, kave, neko energetsko piće, a bitno nam je imati televizor kako bismo mogli pratiti utakmice – kaže Dave te dodaje:

– Navijamo za našu Englesku, u prve dvije utakmice bili su stvarno jako dobri. Ipak, vidjet ćemo tek kako će proći s obzirom na to da će svaka iduća utakmica biti sve teža i teža.

Ne prate samo dvoboje u kojima igra Engleska, već vole sve pogledati:

– Prekrasno nam je vidjeti kad se na jednom mjestu skupe svi najbolji nogometaši svijeta, promatrati njihov odnos, suradnju i to kako uživaju na terenu – objašnjavaju te dodaju da su im posebno draga svjetska prvenstva jer se na njima dobije kompletna slika i može se zaključiti tko je najbolji.

– Najdraže nam je gledati utakmice prije svakog nastupa. One nas potpuno oraspolože za nastup i onda smo spremni napraviti show na pozornici – objašnjavaju maidenovci.

Osim što ih prati epitet strastvenih ljubitelja nogometa, ističu se i time što je frontmen Bruce Dickinson ujedno i njihov pilot. On, naime, upravlja Boeingom 747 imena Ed Force One koji je nerijetko njihovo prijevozno sredstvo.

Međutim za vrijeme turneje po Europi on će ostati “u garaži”:

– Na posljednjoj turneji “The Book of Souls“ Bruce je bio naš “vozač“, no on nas, na žalost, neće dovesti u Zagreb jer po Europi putujemo manjim zrakoplovom koji je praktičniji za manje udaljenosti, kaže Dave te uz smijeh dodaje kako je jako praktično imati vrhunskog pjevača u bendu koji je ujedno i strastveni pilot:

– Bez obzira na situaciju, uvijek imamo back up plan jer, kad pogledate, u zrakoplovu uvijek sjedi jedan dodatan pilot, Bruce.

Svi članovi benda oduševljeni su njegovom ljubavi prema letenju, a Dave smatra kako je Bruceova filozofija nešto čime bi se svatko u životu trebao voditi:

– Osobno, jako mi se sviđa njegova velika strast prema zrakoplovima i prema letenju, svi bi se trebali ponašati poput njega. Ako postoji nešto što volite, bez obzira je li to nogomet, skijanje ili nešto treće, bavite se time, uživajte u tome, radite na sebi i postići ćete uspjeh!

Najbolji provod u životu

Retrospektivno promatrajući povijest ovog benda koji je sinonim za “heavy-metal“, izgleda kako nema toga što nisu uspjeli, kao ni mjesta koje nisu posjetili:

– Razmišljajući o mjestu na kojem bismo željeli nastupati, a još nismo imali priliku, možemo samo reći kako smo tijekom svoje karijere bili stvarno toliko sretni pa nam danas ne može pasti na pamet niti jedan kutak svijeta gdje nismo održali koncert – nostalgično se prisjeća Dave te dodaje kako su bili na mjestima za koja nikad nisu mislili da će ih obići, a bila su im nestvarna sve dok nisu došli:

– Rekao bih samo da nismo (još!) obišli Sjeverni i Južni pol, no nekako nam se čini da bi nam tamo ipak bilo malo hladno održati koncert – šali se Dave.

Zahvalni su jer su bili na svim “dostupnim“ kontinentima, a svaki koncert i posjet novoj državi opisuju kao predivno iskustvo. Naravno, ne zaboravljaju pritom istaknuti golemu moć same glazbe, od koje sve i kreće:

– Na glazbu gledamo kao na most koji povezuje različite kulture i omogućava nam doticaj s nečim novim i drugačijim. Jako nas veseli činjenica što smo imali mogućnost svirati ljudima na mjestima o kojima nismo mogli ni sanjati – zaključuju te svoju karijeru opisuju kao najbolji provod i najbolje trenutke u životu.

Iron Maiden
1/10
Ključne riječi

Komentara 2

PR
prajdali100
09:09 28.06.2018.

L e g e n d e !

Avatar Eddie
Eddie
09:53 28.06.2018.

Bit će to moj 6. Iron Maiden koncert!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije