Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavni Chandler

Objavljena je smrtovnica Matthewa Perryja, a jedan nalaz se još uvijek čeka

Foto: Reuters/Pixsell
1/8
10.11.2023.
u 17:04

U službenom dokumentu koji su objavili mediji piše kako točan uzrok smrti još nije utvrđen, jer se čeka detaljna analiza njegova toksikološkog nalaza

Odjel za javno zdravstvo okruga Los Angeles objavio je službenu smrtovnicu glumca Matthewa Perryja koji je najpoznatiji po ulozi Chandlera u seriji "Prijatelji". Perry je preminuo u dobi od 54 godine 28. listopada u svom domu u Los Angelesu, a obitelj i bliski prijatelji su se od njega 3. studenog na privatnom pogrebu. U službenom dokumentu koji su objavili mediji piše kako točan uzrok smrti još nije utvrđen, jer se čeka detaljna analiza njegova toksikološkog nalaza, nakon što su prvi rezultati pokazali da u njegovoj krvi nema tragova ilegalnih supstanci fentanila i metamfetamina.

Navodi se i kako je datum Perryjeve smrti 28. listopada u 16:17. te da je preminuo u svom domu u Pacific Palisadesu. U smrtovnici piše i da je Matthew Perry 38 godina radio u filmskoj industriji kao glumac, a navedeno je i kako je sve potrebne informacije istražiteljima ustupio njegov očuh Keith Morrison. Glasnogovornik vatrogasne službe prethodno je rekao za E! kako je glumac pronađen bez svijesti u hidromasažnoj kadi te da su u njegov dom došli na poziv Perryjevog osobnog asistenta. 

- Brza medicinska procjena, nažalost, otkrila je kako je preminuo prije dolaska prve hitne pomoći - potvrdio je tada glasnogovornik vatrogasne službe.  U smrtovnici je navedeno i kako nisu vidljivi znakovi traume niti išta sumnjivo što bi moglo ukazivati na uzrok smrti.  Perry je lik Chandlera u "Prijateljima" glumio od 1994. do 2004., a kolege iz serije odale su mu počast u zajedničkoj poruci oplakujući njegovu smrt kao "nesaglediv gubitak".

Perryjeva smrt dogodila se godinu dana nakon objavljivanja njegovih memoara "Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar", u kojima je opisao svoju desetljećima dugu borbu s ovisnošću o lijekovima protiv bolova i alkoholu. Prošli tjedan pokrenuta je i zaklada u Perryjevo ime za potporu ljudima koji se bore s ovisnošću.

Zaklada Matthew Perry "poštovat će njegovu ostavštinu i biti vođena njegovim riječima i iskustvima te vođena njegovom strašću da promijeni što je moguće više života", navodi se na njezinoj internetskoj stranici. Zaklada je na stranici kao geslo istaknula Perryjev citat: "Kada umrem, ne želim da 'Prijatelji' budu prva stvar koja se spominje - želim da pomoć drugima bude prva stvar koja se spominje".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije