Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modna scena

NY Fashion Week: Jednostavna moda u borbi za prestiž!

\'Model on the runway at the Jason Wu Spring 2011 Collection at Mercedes-Benz Fashion Week held at 82 Mercer Street in New York, NY on September 10, 2010. Photo by David Miller/ABACAUSA.COM (Pictured:
Foto: PIXSELL
1/5
15.09.2010.
u 18:49

Prozirno postaje modnom klasikom! Sjajno je to pokazao Jason Wu, dizajner gđe Obame.

Veliku Jabuku iznova je napao crv mode! New York je, naime, prvi načeo novu sezonu modnih tjedana, što je toliko važno da je Fashion Week otvorio gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg, pod ruku s legendarnom dizajnericom Diane von Fürstenberg, predsjednicom Vijeća modnih dizajnera Amerike. Diane se k tome, uz još nekoliko imena, doista potrudila da moda koju nudi newyorška scena ostavi svoj pečat u svijetu mode koji globalizacijom polako gubi svoje specifičnosti i razlike, što guši njezinu svježinu, premda golema ljubav prema modi ostaje još netaknuta. 

Posh Spice: već viđeno!

No ako je moda svuda ista, ako se modni New York, London, Milano i Pariz ne razlikuju međusobno, pa je svejedno na čijem ste tjednu mode vidjeli neki model jer je sve to isto, onda je moda stvarno ugrožena u svojoj biti. Jer ona jest dio socijalnoga dijaloga, ona živi sa svijetom i svjetinom, i odgovara njihovim zahtjevima, ali ne po cijenu smrti njezine fantastične, kreativne biti koja je suprotna svakoj unificiranosti! Zato se veselimo i najmanjem otporu prema preuzimanju gotovih modnih govora. A baš toga ne nalazimo u novoj kolekciji Victorije Beckham, koja se s velikim zanimanjem očekivala i zato što je Posh Spice u Britaniji nominirana za dizajnericu godine. Njezina je kolekcija vrlo bliska tipičnoj američkoj jednostavnosti u dizajnu. Vrlo su privlačni fini rezovi njezinih damskih modela, kružni krojevi koji blago ističu abdominalnu zonu, tj. trbušćić kao u mlade djevojke. No to je već viđeno. Ali barem je lijepo.Ako išta modni tjedan u New Yorku čini posebnim, to je "meditativna jednostavnost" kakvu vidimo u modelima dua Rodarte ili Narcisa Rodrigueza.

Globalna modna kašica

Jason Wu dao je formulu ljeta 2011: uz čistu klasiku – prozirna bluza! No zakon je finoća prozirnoga! Donna Karan nije oduševila svojim drap nagužvanim haljinama. Dojam: lažna romantika! A Betsy Johnson, Marc Jacobs i brojni drugi napadnim su kolorizmom zakuhali globalnu modnu kašu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije