Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne biste ih prepoznali

Novi život bivših kandidata 'Života na vagi': Neki su nakon showa skinuli više od 60 kilograma

Foto: Instagram, Davorin Visnjic/Pixsell
1/7
13.11.2020.
u 08:00

I dok su se neki od njih nažalost vratili na staro, ima i svijetlih primjera koji dokazuju da se sve može i bez konstantnog nadzora ako postoji velika motivacija i želja za promjenom.

Problem prekomjerne tjelesne težine kandidati pete sezone ''Života na vagi'' pokušavaju riješiti pod budnim okom trenera i nutricionista. Treninzi i zdrava prehrana njihova su svakodnevica pa su samim time i rezultati kod mnogih od njih već sada doista vidljivi.

1/5

No, kako izgleda kad se ugase svjetla reflektora i kad se život vrati u normalnu, znaju sudionici prethodnih sezona RTL-ova showa. I dok su se neki od njih, nažalost, vratili na staro, ima i svijetlih primjera koji dokazuju da se sve može i bez konstantnog nadzora ako postoji velika motivacija i želja za promjenom.

Hana Sokač, sudionica prve sezone "Života na vagi" nedavno se na Instagramu pohvalila kako je smršavjela čak 65 kilograma, a da je mnogi ne prepoznaju, napisala je u zadnjoj objavi, gdje je kazala kako joj je u goste na Radio Križevce došao njen trener Mario Mlinarić. "Znaš koja je definicija dobrog feelinga? Kad te Mario Mlinarić posjeti za rođendan, a ti ga dočekaš 65 kila lakša pa autom hladno prođe pored tebe jer te ne prepozna! Zabave, smijeha i dobre vibracije nije nedostajalo, a ovaj put zamijenili smo uloge – došao mi je na posao i ja sam ga uživo u eteru 'rešetala' pitanjima, no njemu to nije ni upola teško palo koliko je meni nekad bilo teško držati plank."

Hana je u show je ušla s 138,3 kilograma. Kada je napuštala emisiju, vaga je pokazala da je izgubila 21,1 kilogram, a finalno vaganje pokazalo je da je izgubila još 11 kilograma. Bila je svjesna da to nije kraj njezine borbe i da mora nastaviti sa zdravim navikama, a to nije ni lako ni jednostavno.

Foto: RTL, Instagram

"Nakon ŽNV-a, kilogrami su se rapidno vratili, kao i većini ostalih kandidata, no o tome se 'ne priča' što zbog nesigurnosti, a što zbog vođenja lažnih života na Instagramu. Dvije godine nije me bilo u javnosti i u svijetu društvenih mreža. U te dvije godine radila sam na poslovnom planu, a uz to i na sebi. U godinu dana samostalno sam skinula 64 kilograma. Može se. Sve se može. Nisam tu da se uzdižem nego da i tebi pokažem da možeš. Možeš biti što god želiš, samo ustraj! Znam, znam ovo na kraju zvuči full klišejasto, ali tako je", iskreno je napisala Hana na svom Instagramu.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Na svom izgledu nakon pobjede u ''Životu na vagi'' nastavio je raditi i Alen Abramović. Zagrepčanin je u showu izgubio 86,4 kilograma, a i iako su od tada prošle dvije godine, on i dalje marljivo radi na svom izgledu te želi biti primjer i motivacija drugima koji se bore s viškom kilograma. "Znam mnogo ljudi koji su umrli, a još žive. Zašto sam sebe zakopati prije vremena, kada će ionako doći taj trenutak za svakoga od nas. Pustimo univerzum da brine o takvim stvarima. Isto je i s godinama, uvjeriti sebe da si star s 30 godina nije prirodno. A upravo to čini puno ljudi. Ono što znam i što je moja istina jest da starenje donosi sa sobom određenu mudrost i možda najvažniju stvar da zaista lako razlikujemo bitno od nebitnoga u životu. Danas činim stvari o kojima nisam ni sanjao i imam više snage i elana nego kada sam bio upola mlađi. Moja je poanta: pod uvjetom da brinete o sebi, godine su zaista samo obična brojka! Čestitke primam u komentarima, hvala!" napisao je nedavno Alen uz set starih fotografija na kojima teži više od 180 kilograma, koliko je imao prije ulaska u ''Život na vagi''.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Na pravom putu ostala je i Nina Martina Korbar. Nedavno je otkrila da trenira četiri puta tjedno i to u teretani koju je nedavno otvorila s Marijem Mandićem, s kojim se zbližila upravo u ''Životu na vagi''. Svojim pratiteljima na Instagramu Nina se nerijetko hvali rezultatima, a u posljednje vrijeme ponosno ističe znatno tanji struk. "Predivna si!", "Bravo", "Svaka čast", "Samo tako dalje", neki su od komentara ispod Nininih fotografija.

Pratiteljima je otkrila i kako trenutačno ima 87 kilograma, dok je u najdebljoj fazi, prije 10 godina, imala čak 150 kilograma. "Jako puno vas zanima kako je izgledala moja najdeblja faza još prije showa, neki nisu ni vjerovali da sam imala 150 kg, pa evo... odlučila sam podijeliti fotke iz svoje najdeblje faze koje još niste vidjeli... lijeve fotke su uslikane prije skoro 10 godina kad sam imala 18 godina i 150 kg, a desne fotke su danas odnosno kroz zadnjih godinu dana na kojima imam 87 kg. Naišla sam na ove fotke slučajno nekidan na starom laptopu i iako sam svjesna da sam to nekada davno bila ja, svejedno sam skoro pala u nesvijest od šoka da sam to actually nekad davno bila ja. Koliko me samo ta kilaža ograničavala, koliko me obilježavala, ma nevjerojatno, uzela mi je veliki dio tinejdžerskih i studentskih dana, ali neka. Jako puno toga sam naučila, prošla, stekla sam veliko životno iskustvo i danas sam zahvalna na svemu jer sam danas ovdje gdje jesam, idem naprijed i samouvjereno radim na sebi. Sve se može kad se hoće i kad se odluči, ali pravi oblik motivacije i podrške te razumijevanje jako su bitan dio ovakve transformacije i puta", naglasila je nedavno Nina Martina koja se ne srami svoje prošlosti jer joj je upravo ona temelj da svakim danom sve više radi na sebi i izgradi bolju sebe u budućnosti.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

I njezin kolega Mario Mandić odlučio je svoj život posvetiti zdravim navikama. Mario je nedavno položio za fitness trenera i u Zagrebu otvorio fitness centar. – Oduvijek sam volio sport, treniranje i fitness, ali nekako s lošim načinom života odmaknuo sam se od toga. U showu sam probudio taj dio sebe i živim svoju promjenu. Odlučio sam stvoriti priliku, obrazovati se i postati trener – kaže nam Mario koji svojim savjetima i treninzima iz dana u dan mijenja živote svojih klijenata. – Jako su sretni, postižu odlične rezultate i – ono najbitnije – osjećaju se poletno i jedva čekaju doći na novi trening – ističe Mandić koji treninge prilagođava potrebama svojih klijenata. Bitno mu je, kaže, da se osoba uz njega osjeća slobodno, opušteno, ali i da izlazi iz svoje zone komfora. – Osobe koje žele smršavjeti imaju ponekad neke kočnice u glavi i misli koje drugi ne mogu razumjeti, a ja znam kako je to jer sam sve to prošao i sve te kočnice mičemo i guramo naprijed – kaže Mandić koji je znanje tijekom showa upijao od trenera Marija Mlinarića i Sanje Žuljević.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Sara Sitarić bila je 18-godišnjakinja kada je ušla u show i na prvom vaganju imala je 137,7 kilograma, a na posljednjem vaganju 103 kilograma. Njezina želja prilikom ulaska u show bila je da jednog dana pomaže pretiloj djeci i zato je odlučila smršavjeti kako bi im bila primjer. Zbog svoje težine bila je i žrtva vršnjačkog nasilja i zbog toga je pala i u depresiju. – Bila sam pala u tešku depresiju i tri godine takva išla u školu slušajući izrugivanja. Debljina me sputala u druženjima, školi, psihičkom zdravlju, samopouzdanju – rekla je Sara kada je počeo show koji joj je uz zdraviju liniju donio i ljubavnu sreću s natjecateljem Marinom Marušićem koja, nažalost, nije potrajala.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Treninzima se nakon showa posvetio i Luka Smoljo koji je prije ''Života na vagi'' težio gotovo 150 kilograma, dok je kući otišao 64 kilograma lakši. I nakon izlaska nastavio je skidati kilograme, a njegovoj transformaciji svjedoče i pratitelji na društvenim mrežama gdje se hvali svojim napretkom.

Prošle godine rekao je kako mu je najveći problem nedostatak samopouzdanja i da mu je najveća životna želja jednog dana zasnovati obitelj, a to će mu se ubrzo možda i ostvariti s obzirom na to da se u travnju prošle godine pohvalio kako je pronašao super djevojku koju ne skriva od obitelji, prijatelja, ali i pratitelja na društvenim mrežama, gdje nerijetko objavljuje fotografije sa zajedničkih druženja u prirodi.

Foto: RTL, Davorin Visnjic/Pixsell

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije