Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivni razgovor

“Novi trendovi nastaju na Ibizi, no Zrće ima veću čar”

'buuren04_nnn_sce_080710'
Foto: ''
1/8
12.07.2010.
u 21:30

Svjetski DJ broj jedan Armin van Buuren govori za Večernji list. Slavni Nizozemac u srijedu 14. srpnja nastupa u Novalji na otoku Pagu

Kao što je prošlo ljeto i obećao, Armin van Buuren, trostruki pobjednik izbora britanskog časopisa DJ Mag za najboljeg diskdžokeja svijeta, vraća se u Hrvatsku, gdje će u srijedu 14. srpnja u sklopu festivala Papaya Day & Night Summer u klubu Papaya na Zrću za nekoliko tisuća posjetitelja prirediti još jedan party za pamćenje. Jedno od najpopularnijih odredišta za vrhunsku zabavu u ovom dijelu svijeta s nestrpljenjem iščekuje nastup velikana trance glazbe, čemu u prilog govori i činjenica da je festival rasprodan. Ponovnom susretu s hrvatskom publikom ništa se manje ne veseli ni slavni Nizozemac.

– Od početka ljeta u svijetu glazbe osjeća se pozitivna energija koju ću s radošću podijeliti s obožavateljima u Hrvatskoj. Obećajem nezaboravno druženje uz, naravno, vrhunsku glazbu – poručuje Van Buuren koji je već šest godina rezident DJ na Ibizi na večeri pod imenom Armada koja se održava u jednom od najboljih svjetskih klubova Amnesiji.

– Sve novo i najbolje od svijeta zabave i glazbe pronaći ćete na Ibizi – dodaje Armin koji se u elektroničku glazbu zaljubio još kao osnovnoškolac. Prvi “sampler” kupio je s 14 godina te, inspiriran pionirom elektroničke glazbe Jeanom Michelom Jarreom, počeo stvarati vlastitu glazbu. Ubrzo je i prvi put stao za miks-pult puštajući glazbu na školskim zabavama. Prvi veliki uspjeh izvan Nizozemske doživio je 1998. godine s pjesmom “Communication” koja je dospjela na britansku ljestvicu UK Charts. Četiri godine poslije počeo je uređivati radijsku emisiju “A State of Trance” koja je do danas prerasla u jednu od najslušanijih na svijetu. Emitira se na 40 postaja te putem satelita i interneta, a svaki je tjedan sluša više od 10 milijuna ljudi!

Jednako je impresivno i to što nagrađivani DJ za svoju emisiju, koju doživljava vlastitim domom, ne dobiva nikakvu naknadu!

– Mladim ljudima koji nemaju novca za albume, a žele biti u tijeku s novim pjesmama, želim dati tu priliku – ističe Van Buuren koji je u travnju proslavio 450. emisiju s pet zabava organiziranih u četiri grada, New Yorku, Torontu, Bratislavi i Varšavi. Osim što je tri godine zaredom proglašen najboljim DJ-em, čime je iza sebe ostavio velikane trance glazbe poput Tiësta i Paula van Dyka, Armin je prvi nizozemski DJ koji je na samostalni koncert privukao 35 tisuća ljudi! Uz taj nastup u SAD-u, u nezaboravnom sjećanju ostat će mu i prošlogodišnji u Papayi.

– Nadmašio je sva moja očekivanja! Posebna je čar svirati u svitanje zore okružen plavim morem i prekrasnim krajolikom otoka Paga – kaže.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Časna seka
Časna seka
21:57 12.07.2010.

Radije ga poslušam u MP3-ju.

OB
-obrisani-
23:59 12.07.2010.

Radije ga NE POSLUŠAM

OB
-obrisani-
00:10 13.07.2010.

a kaj radi ovaj dečko???da nije možda frizer.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije