Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sila se budi

Novi "Ratovi zvijezda" premijerno prikazani u Los Angelesu

ratovi zvijezda
Foto: Press Association/Pixsell
1/10
15.12.2015.
u 10:13

Zvijezdama iz originalnog filma iz 1977. Harrisonu Fordu, Marku Hamillu i Carrie Fisher, pridružila se na premijeri nova filmska zvjezdana generacija - John Boyega i Daisy Ridley

Nakon mjeseci napetog iščekivanja i dobro osmišljene marketinške kampanje, "Ratovi zvijezda: Sila se budi" prikazan je jučer na gala premijeri u Los Angelesu, javlja BBC.

 Zvijezdama iz originalnog filma iz 1977. Harrisonu Fordu, Marku Hamillu i Carrie Fisher, pridružila se na premijeri nova filmska zvjezdana generacija - John Boyega i Daisy Ridley. Crveni tepih za njih i sve uzvanike bio je dugačak oko osamsto metara.

 Oko 5000 uzvanika prisustvovalo je svjetskoj pretpremijeri koja je simultano prikazana u Chinese i Dolby kino dvoranama. "Sila se budi" sedmi je nastavak sage i najiščekivaniji je film godine.

 Ali i nakon premijere, zaplet filma u dogovoru s medijima i dalje je potpuna tajna. Samo nekoliko detalja o sadržaju i likovima uspjelo je doći do javnosti - poznato je da se sedmi nastavak sage događa 30 godina nakon radnje filma "Ratovi zvijezda VI: Povratak Jedija" koji je snimljen 1983.

Dodatnu zanimljivost filmu dali su organizatori koji su novinarsku projekciju, za razliku od uobičajenih koje se organiziraju i tjednima ranije, upriličili ovaj puta vrlo kasno. Novinari su pritom morali potpisati ugovor o tajnosti kojim se obvezuju ništa ne objaviti prije srijede u 9,01 sati.

Ljubitelji Lukea Skywalkera, princeze Leie, Yode, Hana Sola i Dartha Vadera danima su kampirali pred kinom, nadajući se da će uspjeti vidjeti neku od zvijezda i izboriti se za ulaznice kada film dođe u redovitu kino distribuciju.

-Tamo u sedamdesetima nitko nije znao što može očekivati, nitko prije nije vidio ništa slično, ali sada moramo odgovoriti na očekivanja- rekao je Harrison Ford na premijeri, našalivši se da ipak ne osjeća nikakav pritisak. -Nisam kriv ni za što. Sve možete svaliti na redatelja J.J. Abramsa, ja samo radim ovdje- kazao je.   

Mark Hamill je bio tajanstven i nije htio reći zašto lika Lukea Skywalkera nema na filmskim plakatima. -Vidjet ćete- kratko je rekao novinarima. Ali je priznao da mu je ovo najlakše odrađena marketinška kampanja. -Mladi glumci i Harrison i Carrie nose sav teret jer je moj lik obavijen tajnom- kazao je Hamill.

Sigurnost je bila na visokoj razini, neki kažu da je bila i veća nego za dodjelu Oscara. Angažirane su stotine policajaca i agenata sigurnosti. Kompanija Disney platila je Los Angelesu za angažiranje gradske policije.

Disney koji je prije tri godine otkupio prava od Georgesa Lucasa, kreatora serije, za četiri milijarde dolara, potrošio je za snimanje filma 200 milijuna dolara. Već mjesecima ga žestoko reklamira širom svijeta.

Radi se o mudro orkestriranoj marketinškoj operaciji Disneyja koji se nada da će na kino blagajnama i prihodima od bezbrojnih popratnih suvenira na temu "Ratova zvijezda" višestruko vratiti uloženo. Ako se prognoze ostvare, "Sila se budi" mogao bi biti ući u povijest kao najveći film svih vremena u svijetu i zaraditi i 3 milijarde dolara. Dosadašnji rekorder je Avatar iz 2009. s 2,8 milijarde.

 Film se u SAD-u počinje prikazivati u petak, iako neki planiraju početi već kasno u četvrtak navečer. U Europi prikazivanje počinje u srijedu i četvrtak.

>>Lucas je samo želio svog Flasha Gordona, a Yoda se trebao zvati Buffy

>>Darth Vader uručio 25 000-u ulaznicu za film - Ratovi zvijezda 'Sila se budi'

Komentara 1

CA
Car1994
14:17 15.12.2015.

Uzeo kartu čim je izašla, sutra premijera u Novom Sadu. Jedva čekam! :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije