Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskoro u kinima

Novi nastavak X-Mena vraća se na početak nastajanja mutanata

xmen (1)
Foto: X-Men
1/3
29.05.2011.
u 11:00

Radnja se odvija 1960-ih godina, uoči ere letova u svemir i u vrijeme hladnog rata, kad su napetosti između SAD-a i Sovjetskog Saveza predstavljale prijetnju za cijeli planet i kada je svijet otkrio da mutanti postoje.

Odlična vijest za obožavatelje mutanata je da 2. lipnja u Cinestar dolazi novi nastavak filmova o X - Menu - “X-Men: Prva generacija”. Filmski kritičari opisuju ga kao akciju epskih dimenzija, a priča nam otkriva početak X-Men sage i tajnu povijest hladnog rata i našeg svijeta uoči nuklearnog Armagedona.

Kao i sve velike priče, “X-Men: Prva generacija” bavi se ambicioznim temama i pitanjima i donosi osobni pogled na neobičan tim super heroja. Radnja se odvija 1960-ih godina, uoči ere letova u svemir i u vrijeme hladnog rata, kad su napetosti između SAD-a i Sovjetskog Saveza predstavljale prijetnju za cijeli planet i kada je svijet otkrio da mutanti postoje. U to su se doba upoznali Charles Xavier (James McAvoy) i Erik Lehnsherr (Michael Fassbender).

Prije nego što su sebe nazvali Professor X i Magneto, bili su tek dvojica mladića koji su počeli otkrivati svoje moći. Zajedno s drugim mutantima radili su na tome da spriječe najveću prijetnju svijetu. Neki od tih mladih mutanata poznati su iz prijašnjih X-Men filmova, dok su drugi heroji iz stripa, ali prvi put prikazani u filmu.

Film daje odgovore na pitanja: Kako su se X-Men okupili? Zbog čega je Charles u kolicima? Otkud dolaze X-Mansion i Cerebro? No, teme filma i povijesni kontekst svidjet će se i onima koji nisu gledali ostale filmove iz serijala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije