Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvrt na Supertalent

Novi Jacquesov komentar: Ako je, ne daj Bože, pod sebe uzme netko od tzv. vokalnih pedagoga današnjice - jao si ga maloj

Zagreb: Noć mjuzikla na Sunčanoj strani
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/8
18.10.2022.
u 12:39

Glazbenik je nedavno komentirao emisiju "Supertalent" i članove žirija i njegova objava je izazvala brojne komentare, pa se pjevač još jednom osvrnuo na cijelu situaciju te je u novoj objavi udijelio neke savjete mladim talentima i posebno istaknuo djevojčicu Fariju iz "Supertalenta"

Jacques Houdek na svom je Facebook profilu komentirao show "Supertalent" i posebno se osvrnuo na žiri i njihove reakcije nakon nastupa Digne Mbpere. Nije sa žirijem dijelio toliko oduševljenje oko njezine izvedbe pjesme “I will always love you” i zapitao se gdje su kriteriji, gdje su mjerila, gdje je stručnost. Njegova objava je izazvala brojne komentare, dio njegovih pratitelja složio se sa stavovima koje je glazbenik napisao, a dio ne dijeli njegovo mišljenje. Pjevač je sada napisao novi status u kojem se osvrnuo na toliki interes za njegovo razmišljanje o "Supertalentu" te je udijelio još neke savjete i istaknuo je talent djevojčice Farije i savjetovao je njezinim roditeljima što bi bilo pametno učiniti za njezinu karijeru. 

- Znači, koja se golema uzbuna digla oko moje Supertalent objave... Da smo tak’ glasni oko važni(ji)h pitanja za nas - gdje bi nam bio kraj! No, zahvaljujem svima koji su me shvatili, te na konstruktivnim komentarima i podršci. Hvala! Čisto da usporedimo, malo sam pregledao Supertalent audicije pjevača. Primjer talenta koji bi se mogao zvati supertalentom je ova djevojčica Farija. Osim urođenog prelijepog glasa, ona ima veliku sreću da je intuitivna, a ta “pjevačka inteligencija”, to intuitivno vodstvo, upravo TO razdvaja ljude koji “imaju sluh i glas”, od ljudi koji imaju ISTINSKI talent. A samo istinski talent je - višedimenzionalan. Da se razumijemo, ova djevojčica ne može u ovom trenu biti svjesna niti zna što radi, jer je to sve prirodno urođeno. Ako se nastavi tako razvijati - bit će velika pjevačica. Ona to već i jest. - istaknuo je Houdek i nastavio:

 

 

- Dajte je samo pogledajte, koliko je ona “u sebi”, a ne “van sebe”, kao neki, koji pokušavaju tonove “iščupati” iz sebe, a tonovi ne idu van, pa ne idu... Nema muke, nema sile, nema nasilja. Glas samo teče i balansirano izlazi van u svijet. A ako je, ne daj, Bože, pod sebe uzme netko od tzv. vokalnih pedagoga današnjice... jao si ga maloj. Snažno savjetujem roditeljima da puste djevojčicu na miru, neka se sama razvija, bez pomoći “stručnjaka”, jer će je samo upropastiti. A ako baš žele, mogu i k meni s Farijom doći u vokalni studio “Gospodin Glas”. Ja ću itekako znati kako pravilno voditi ovo dijete naprijed. Za ostale - ne garantiram! Žao mi je, ali tako je... Naime, vokalna pedagogija danas, i to sada, naravno, jako generaliziram, jer moram - je kriva. Jednostavno kriva. Na svim razinama. Takva vokalna pedagogija bježi od naturalne vrijednosti glasa, “postavljajući” glas na posve neprirodna mjesta, čime se, jasno, bježi od suštinske, prirodne fonatorne ljepote glasa... Rezultat su razni vokalni problemi, koji su kod današnjih pjevača prisutni u većoj mjeri no ikada. Danas otprilike nitko ne pjeva sasvim prirodno i slobodno. I tako je u svim žanrovima. No... O tome ću nekom drugom prilikom pisati više, do tada uživajte u ovoj izvedbi talentirane Farije Gaši. Prirodna, nepatvorena emocija... Sretno, Farija! - poručio je. 

VIDEO Ruska političarka je hit na društvenim mrežama zbog frizure i osebujnog make upa

Komentara 1

KU
kuramela
14:40 18.10.2022.

Gosp. Jacques, slažem se s vama u vezi male Farije, tu ste 100% u pravu, ali Farija je Super talent, a ostali se natječu ne bi li postali supertalent, a to imaju pravo, što ne znači da treba ubijati volju ostalim natjecateljima negativnim mišljenjem o nekom natjecatelju kao što ste vi to rekli za djevojku i zadnjeg talenta, ne znam sada kako se zove, vi će te znati o kome ste govorili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije