Aleksandar Stanković najavio je gosta s kojim će razgovarati ove nedjelje u emisiji "Nedjeljom u 2". Gost mu je kuhar Matija Bogdan koji će govoriti o svojem iskustvu vrhunskog kuhara te o tome je li to glamurozan posao ili mediji preuveličavaju sve vezano uz gastronomiju. "U kuhinjama je gadno. Kuhinje su male, vruće, pune ljudi koji se sudaraju jedni s drugima, što pojačava nervozu i stres. Kuhari često podmeću jedni drugima, sabotiraju kolege da bi se dokazali pred chefom. Kolegijalnost u kuhinji ne postoji", to tvrdi kuhar Matija Bogdan i demistificira posao vrhunskog kuhara. U nedjelju nam je gost", piše u najavi emisije na Facebook stranici "Nedjeljom u 2". Ispod objave u komentarima su i neki od kuhara podijelili svoja iskustva.
"Sve prolazim već 20 godina... brutalno težak posao... odgovoran... iscrpljuje i fizički i psihički... poslodavci ako imaš sreće da su korektni mada ih sve manje takvih... kolege isto tako ako imaš sreće da su kolegijalni ali većinom u kuhinji nisu... svi bi bili šefovi veliki a netko drugi da odradi njihov posao... moraš imati debele živce da bi ovaj posao radio... nikad dovoljno plaćeno, nažalost. Kuhinje kod nas gdje napa nije čišćena od davnina, 10 slojeva masnoće po zidovima itd... I onda vi gosti to jedete... A gazdu nije briga, bitno da je zarada." "Imam 2 kuhara u obitelji. Svi podmeću jedni drugima, ne samo kuhari", piše u komentarima.
Prošlog rujna Stanković je najavio kako će napraviti zaokret u svojoj emisiji i okrenuti novu stranicu te mu gosti više neće biti političari. – U novoj sezoni ostaju termin, voditelj i studio, a sve drugo će biti drugo. Nakon četvrt stoljeća okrećemo novi list ili za mlađe generacije stišćemo novi klik. Gdje će nas to odvesti, tko zna, ali veselim se tom putovanju i zovem vas na to putovanje! Želim napraviti emisiju nakon koje će se gledatelj osjećati dobro – najavio je tada urednik i voditelj kultne HRT-ove emisije.
GALERIJA Prepoznajete li našu poznatu pjevačicu? Proslavila se u kultnom bendu, a evo kako izgleda danas
Ta dokle ovo smeće od HRT-a na našoj grbači