Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Kad lišće pada"

Nova turska serija govori o čežnji da obitelj ostane na okupu

lišće (1)
Foto: Nova TV
1/10
09.06.2011.
u 16:11

Posebnu zanimljivost seriji daje naracija jedne od kćeri koja daje uvod i komentar u radnju te je približava gledatelju. Serija je najgledanija na televizijskim kanalima u regiji na kojima se prikazuje.

Nova TV od 13. lipnja donosi još jednu tursku seriju pod nazivom "Kad lišće pada", ekranizaciju djela klasika turske književnosti Reşata Nurija Güntekina. Moderna adaptacija istoimenog romana priča je o obiteljskim vrijednostima koje se opiru društvenim i ekonomskim pravilima.

"Kad lišće pada" donosi na male ekrane nagrađivane glumce (Halil Ergun, Guven Hokna, Hasan Küçükçetin, Bennu Yildirimlar,...), a serija prati sudbinu patrijarhalne obitelji Tekin, čiji će se idilični život iz korijena promijeniti odlaskom u Istanbul.

Radnja se vrti oko glave obitelj Ali Rize, njegove supruge Hajrije i njihovo petero djece: kćeri Fikrete, Lejle, Nedžle i Ajše te sina Ševketa kao i njegove supruge Ferhude koja je glavna negativka serije.

Ali Riza je cijeli svoj život posvetio stvaranju velike obitelji. Njegova je obitelj postala veliko stablo o kojem se godinama brinuo. Sada kada je lišće sa stabla počelo padati, Ali Riza će nastojati napraviti sve što je u njegovoj moći da se lišće zadrži. Predivna saga o obitelji Tekin počinje njihovim dolaskom u veliki Istanbul…

Posebnu zanimljivost seriji daje naracija jedne od kćeri koja daje uvod i komentar u radnju te je približava gledatelju. Serija je najgledanija na televizijskim kanalima u regiji na kojima se prikazuje.

"Svaka je obitelj drvo s kojega ponekad pada lišće", glavna je misao vodilja serije. I u obitelji Alija Rize lišće je polako počelo žutjeti i opadati.

Komentara 6

PO
podravacc
17:00 09.06.2011.

jel to reklama?

OB
-obrisani-
18:40 09.06.2011.

To da su gledatelji ovakvih serija u najblažoj verziji r******* je davno poznato ali sad je i taj ******** izgleda prešao i na novinare!

GO
GovoriBigBrother
01:30 10.06.2011.

Serija je prva klasa. U Srbiji je trenutno najgledanija od nekoliko turskih koliko je na repertoaru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije