Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaće humoristične serije

Nova sezona 'Kud puklo da puklo' ipak je dvostruko gledanija od 'Horvatovih'

Kud puklo da puklo
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/6
09.09.2015.
u 17:15

RTL Horvatove radi prema španjolskoj verziji poznatoj po dobrom humoru kojeg u našoj verziji nema, a Nova TV se drži recepta kojim mami publiku

Osim realityja, uzdanica su naših komercijalnih televizija u jesenskoj shemi i domaće humoristične serije.

I najbolji ponekad zakažu

Nova TV u ponedjeljak je tako počela prikazivati drugu sezonu "Kud puklo da puklo", a RTL je u osvajanje gledatelja krenuo s "Horvatovima". To je serija osmišljena po najgledanijoj španjolskoj seriji "Los Serrano", koja se u toj zemlji emitira od 2003., a trenutačno se snima deveta sezona.

Visoke standarde koje su postavili Španjolci na RTL-u, barem sudeći prema prvoj epizodi, nisu uspjeli potpuno slijediti. Najavljeni jaki elementi humora izostali su i od šala poput "grdi se žene, a lepi biraju" i "punica ti je izgledala kao Cibonina mažoretkinja" neće vas zaboljeti trbuh od smijeha. Glumačka postava vrvi jakim imenima, od Elizabete Kukić do braće Gorana i Bojana Navojca, koji su nas dosad mazili dobrom glumom. Ipak, u prvom nastavku "Horvatovih" braća Navojec nisu sasvim pokazala raskoš svog talenta i djelovala su pomalo usiljeno, pogotovo u dijalozima koji bi trebali biti smiješni. Ipak, sve pohvale zaslužuju mladi glumci koje ćemo zasigurno još viđati na malim ekranima. Adrian Hajsok glumi Krešu, najmlađeg člana obitelji Horvat, a ujedno je i pripovjedač u seriji i kut iz kojeg promatra događanja u obitelji neodoljivo podsjeća na pripovijedanje malog Perice te način na koji je on promatrao zbivanja u filmu "Tko pjeva zlo ne misli". Veliki talent je i mladi Jan Begović u ulozi Branimira Horvata jer se suvereno vlada pred kamerama i čini se da mu je set serije prirodno okruženje. Pokazatelji o gledanosti prve epizode "Horvatovih" i "Kud puklo da puklo" idu u prilog seriji Nove TV i dokaz su da gledatelji nastavljaju pratiti sadržaj i likove koji su ih već oduševili i poznati su im iz prve sezone. Uz seriju RTL-a tako je bilo 337.454 gledatelja, dok je seriju Nove TV gledalo 604.519 ljudi.

Drugom sezonom serija "Kud puklo da puklo" zadržala je trend odlične gledanosti. Naime, zaplete u Oštrovcu u prosjeku je u prvoj sezoni pratilo više od pola milijuna ljudi.

Mafijaši bude Oštrovac

Novi nastavci obećavaju zanimljiv razvoj događaja pa će tako u Oštrovac banuti mafijaš kojeg igra Ranko Zidarić, a osim dobro poznatih članova obitelji Došen i Gavran, pratit ćemo odnose u obitelji Žeravica, koja se doselila u selo. Dobra karakterizacija likova, izvrstan zaplet i jednostavan humor u ovoj su se seriji pokazali odličnom formulom za uspjeh, ali ona je i pravi pokazatelj da domaća publika voli nepretenciozan humor. Uz to dokaz je da se možemo osloniti i na domaće scenarističke talente, u slučaju "Kud puklo da puklo" to su Vlado Bulić i Mirna Miličić. Ne moramo posezati za stranim formatima čiji su originali bili uspješni, ali smo ih mi neuspješno prilagodili domaćoj publici. No i "Horvatovima" treba dati šansu, tek su počeli.

>>Nisam stroga, djeca me vrte oko malog prsta

>>Zvijezda Kud puklo: Spremna sam posvetiti se karijeri u inozemstvu

Komentara 3

GR
grodar
18:15 09.09.2015.

horvatovi. losa gluma, zvuci kao radijska emisija i jedna id najgorih glumica, bojana. negledljivo

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
18:26 09.09.2015.

Obje loše ;(

AN
Anamarija10
19:52 09.09.2015.

Sve te nazovi serije su blijedi uratci, loše glume blesavog dosadnog scenarija. Ko još gleda lude i zbunjene ili ove gluposti? Ugledajte se na turske serije....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije