Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SAČUVAT ĆEMO JE'

Becker raskošnu vilu više nije mogao plaćati, a sad su stigli drugačiji gosti

Boris Becker
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
28.05.2018.
u 13:00

Berres je kazao kako 15 milijuna eura vrijednoj vili namjerava "udahnuti" novi život. S ekipom je već počistio okoliš, a na Facebooku je i postavio fotografije Beckerove bivše vile.

Nekadašnji wimbledonski pobjednik i bivši najbolji svjetski tenisač Boris Becker lani je proglasio bankrot, no iza njega je ostalo nekoliko nekretnina. Jedna od takvih je i napuštena vila na Mallorci u koju se uselio squatter Georg Berres (44).

Ovaj njemački hipik autor je nekoliko knjiga, a sa svojom ekipom uselio se u vilu i ne znajući tko je bio njezin prijašnji vlasnik. Otkrio je tek kad su ga posjetili njemački mediji, a priču je prenio i Daily Mail. Berres je kazao kako 15 milijuna eura vrijednoj vili namjerava "udahnuti" novi život. S ekipom je već počistio okoliš, a na Facebooku je i postavio fotografije Beckerove bivše vile.

– Kao da nitko nije volio ovo mjesto. Kako je moglo doći do toga da je ova prekrasna vila postala dom raznim kukcima, bubama, paucima? Netko je tu slušao krive savjete – rekao je Berres.

Becker je kupio ovu vilu u 90-ima, dok je bio u braku s bivšom suprugom Barbarom. Prije 11 godina pokušao ju je prodati, no ubrzo ju je povukao s tržišta. Stanovnici mjesta Arta pokraj kojeg se vila nalazi rekli su kako Beckera nisu vidjeli godinama.

Berres se 2014. preselio na Mallorcu, a živio je u napuštenim kućama. Njemačkim novinarima kazao je kako za Beckerovu vilu ima "velike planove".

– Ovdje bi moglo biti idealno mjesto za razne sastanke i seminare o obnovljivim izvorima energije. Posadit ćemo povrće i voditi brigu o njoj. Mi ne okupiramo kuće nego ih spašavamo. Jedini nam je cilj živjeti besplatno u ovakvim kućama te zauzvrat voditi brigu o njima – kazao je Berres.

Danas se na Twitteru oglasio i sam Boris Becker.

– Samo da bude jasno: ne posjedujem nikakvu vilu na Mallorci. I mene zabavlja ta priča – napisao je Becker.

Boris Becker
1/17

Komentara 2

KO
Kopreinitz
14:30 28.05.2018.

Tu vilu je odavno netko kompenzirao za Beckerove dugove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije