Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak legende

Njegova smrt šokirala je ljubitelje rock’n’rolla

Kilmister
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
30.12.2015.
u 08:25

Tužna vijest za ljubitelje rocka – u 70. godini napustio nas je legendarni frontmen Motörheada Ian Lemmy Kilmister

Ljubitelji rock’n’rolla šokirani su viješću o smrti legendarnog frontmena Motörheada Lemmyja Kilmistera koji je iznenada preminuo u 70. godini nakon kratke bitke s izuzetno agresivnim oblikom tumora.

Da uopće ima tumor, Lemmy je doznao tri dana prije smrti. Kako su napisali članovi Motörheada na svojem Facebook-profilu, Lemmy je umro u svom domu, okružen članovima obitelji, dok je igrao omiljenu videoigru.

Problemi sa zdravljem

Premda je posljednjih godina imao problema sa zdravljem pa su mu zbog problema s otkucajima srca 2013. ugradili defibrilator, nekako je bilo teško povjerovati da će Lemmy, pravim imenom Ian Frasier Kilmister, otići tako brzo. Bio je omiljen među publikom, ne samo zbog pjesama u kojima je baštinio pravi rock, nego i zbog svojih životnih stavova.

– Ako mislite da ste prestari za rock’n’roll, onda stvarno jeste stari – rekao je jednom prilikom Lemmy, koji je živio punim plućima. – Ne žalim ni za čim. Nema smisla osjećati žaljenje. Napravili ste što ste napravili, živite svoj život i nemojte se okretati za prošlošću – kazao je Lemmy, koji je često prije i poslije koncerata znao i tulumariti s fanovima. Brojni su se obožavatelji na stranici Motörheada oprostili sjećanjima na velikana rocka. – Upoznao sam ga prije 29 godina, na svoj 18. rođendan. Prijatelj i ja slučajno smo ušli u dvoranu puno prije njihova koncerta. Lemmy je stao s nama za šank i, kad je čuo da mi je rođendan, počastio me pićem – prisjetio se jedan obožavatelj.

Koncerti u Hrvatskoj

Motörhead je u Hrvatskoj nastupio nekoliko puta. Prvi put još davne 1982. u Zagrebu. Veselili smo se što ćemo Lemmyja i ekipu ponovno gledati na InMusicu 2016. Nažalost, Lemmyjev promukli glas odsad će odzvanjati samo sa zvučnika u našim domovima. Zbogom, legendo!  

>>Umro vođa britanske grupe Motorhead Lemmy Kilmister

Komentara 1

Avatar dosadni
dosadni
10:53 30.12.2015.

R. I. P. LEMMY legendo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije