Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
david bowie

Njegova smrt bila je baš kao i njegov cijeli život - pravo umjetničko djelo

David Bowie
Foto: Reuters/PIXSELL
11.01.2016.
u 22:55

Svijet umjetnosti šokirala je iznenadna smrt legendarnog glazbenika, glumca i producenta Davida Bowieja samo dva dana nakon 69. rođendana

Svijet glazbe šokiran je nakon smrti jednog od najvećih autora svih vremena. Samo dva dana nakon što je proslavio 69. rođendan i izdao novi album napustio nas je legendarni glazbeni kameleon David Robert Jones, poznatiji kao David Bowie. Tek nakon njegove smrti doznali smo da se proteklih 18 mjeseci borio s agresivnim rakom, za koji nije bilo lijeka. Prema riječima njegove biografkinje Wendy Leigh, prošle je godine pretrpio čak šest srčanih udara. Sve to ostavilo je traga na njegovu tijelu, no bez obzira na to nastavio je rad na novom albumu, a u svom posljednjem spotu za pjesmu “Lazarus”, koji je objavljen prošlog tjedna, leži na bolničkom krevetu i pjeva “Ja sam u raju”.

– Njegova smrt bila je baš kao i njegov život – umjetničko djelo – kazao je Bowiejev producent Tony Visconti. Jasno je da je album “Blackstar” Bowiejev oproštaj od obitelji i obožavatelja budući da je pun pjesama koje govore o smrti i oproštaju. Bowie je posljednji put viđen u javnosti 7. prosinca na premijeri mjuzikla “Lazarus”, koji je rađen po njegovim pjesmama. Premda je bilo vidljivo da je jako smršavio, Bowie je bio vedar i nakon premijere dijelio je autograme obožavateljima.

Preminuo je u nedjelju popodne, a vijest se kao munja proširila internetom u ponedjeljak ujutro. Mnogi u to nisu željeli povjerovati. Nadali su se da je riječ o još jednoj od odvratnih lažnih vijesti kakvih je puno u posljednje vrijeme. No, vijest je potvrdio Davidov sin Duncan Jones, a obitelj je zamolila za privatnost u trenucima žaljenja. No, svi su legendarnog Ziggyja smatrali i dijelom svojih života, a svatko od nas ima svoju najdražu pjesmu uz koju se oprašta od neponovljivog Davida Bowieja. 

>> Preminuo David Bowie: 'Bio je pop-genij. Ovo je golemi gubitak'

Komentara 12

DU
Deleted user
23:40 11.01.2016.

prvi put sam ga gleda i slusa na jednom od najveci koncerti u njem.hamb. 8o tih. kad je izletia iz jedne kugle..nije bija los..i ka pojava i covik..

DU
Deleted user
23:49 11.01.2016.

e sta sam..jos tija rec..e da..tad je mali mirko..alias..milanovic..cita i ucija ..o mirku i slavku..a otac i mater..su ..mu govorili..i ja bi sine..

Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:42 11.01.2016.

Stvarno moras biti malouman da neciju smrt proglasis umjetnickim djelom....Smatrate da je Bowie ili njegova familija sad ponosna tim djelom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije