Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba

Nives: To je linč i diskriminacija, opet čine kazneno djelo

'14.01.2010., Zagreb - Frankopanska 5, knjizara Tisak Media, promocija prosirenog izdanja knjige Gola istina autorice Nives Celzijus Drpic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
Autori: dm, ic
05.09.2013.
u 11:00

Sajam knjige u Puli ne slaže se s odlukom suda da se Nives mora dati nagrada za najprodavaniju knjigu 2008. i ustrajat će u tome

Sajam knjige u Puli nije zadovoljan pravomoćnom odlukom Županijskog suda u Puli kojom je Nives Celzijus Drpić priznato pravo da je autorica najprodavanije hrvatske knjige. Odlukom suda Sajam knjige, odnosno njegova direktorica Magdalena Vodopija mora u roku od 15 dana nagradu Kiklop uručiti Nives.

I dalje je razočarana

– Prema preporuci našeg odvjetnika i opunomoćenika Rudolfa Frančule, podnijet ćemo zahtjev za reviziju postupka Vrhovnom sudu RH i tražiti odgodu izvršenja presude dok Vrhovni sud RH ne donese odluku o reviziji – kazala je Magdalena Vodopija, predsjednica Udruge Sa(n)jam knjigu i direktorica Sajma u Puli.

Srđan Simić, odvjetnik Nives Celzijus, kaže kako je ta odluka pravomoćna te svaka daljnja eventualna prepiska ili revizija s Vrhovnim sudom ne isključuje postupanje prema pravomoćnoj presudi. Dakle, ne može odgoditi izvršenje pravomoćne presude i Kiklop se mora uručiti Nives u zadanu roku.

– Ako Sajam knjiga u roku od 15 dana ne organizira dodjelu nagrade Kiklop, moja klijentica spremna je izaći im u susret i odgoditi tu dodjelu do sljedećeg Sajma knjiga – rekao nam je odvjetnik Simić.

Nives Celzijus ogorčena je, ali i tužna ponašanjem Magdalene Vodopije.

– Naravno da se ovdje radi o linču i o diskriminaciji. Žalosti me da postoje toliko nerazumni ljudi koji se umjesto da poštuju zakon i legalitet radije priklanjaju svojim anonimnim savjetnicima i opetovano čine evidentno kazneno djelo. Ja jesam razočarana i povrijeđena, ali nije na meni da sudim – veli Nives te dodaje kako će nagradu Kiklop koju je dobila za svoju knjigu "Gola istina" držati na vidljivu mjestu u stanu.

Piše još dvije knjige

– Kiklop mi je svojevrsna personifikacija borbe dobra i zla po kojoj dobro na kraju uvijek pobijedi – kaže Nives. Trenutačno paralelno piše dvije knjige.

>> Nives Drpić moraju vratiti Kiklopa: Zaslužila sam ga svojim radom!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije