Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud u Puli odlučio

Nives Drpić moraju vratiti Kiklopa: Zaslužila sam ga svojim radom!

Nives Celzijus (1)
Facebook
03.09.2013.
u 16:18

Nives Celzijus jučerašnjom je pravomoćnom odlukom Županijskog suda u Puli priznato pravo da je autorica najprodavanije hrvatske knjige svih vremena.

Nives Celzijus jučerašnjom je pravomoćnom odlukom Županijskog suda u Puli priznato pravo da je autorica najprodavanije hrvatske knjige svih vremena te je Sajmu knjiga u Puli određeno da u roku 15 dana mora organizirati dodjelu nagrade Kiklop za Hit godine 2008. godine i dodijeliti ga autorici Nives Celzijus.

– Onoga trenutka kad mi je direktorica Sajma knjiga u Puli Magdalena Vodopija odbila uručiti Kiklopa, potom ukidajući cijelu nagradu, odlučila sam zadovoljštinu potražiti sudskim putem. Kad smo dobili prvostupanjsku presudu, bila sam zadovoljna presudom, ali i neizmjerno tužna ponašanjem dotične koja je i tijekom suđenja izvodila pravi cirkus pozivajući se na svoje "visoke moralne" kriterije da ženi poput mene ne može dodijeliti nagradu bez obzira na neosporne rezultate. Sada kada je i prvostupanjska presuda postala pravomoćna, dotična gospođa izbjegava izvršiti svoje obveze iako je na to obvezuju zakon i sud Republike Hrvatske. Toliko o dotičnoj gospođi i njezinu legalitetu i legitimitetu.

Gola istina najprodavanija je hrvatska knjiga svih vremena i to ne samo u Republici Hrvatskoj nego i u cijeloj regiji. To mi nitko nikad ne može oduzeti, a također ni Kiklopa na kojem ću inzistirati do kraja. Očekujem da će kod dotične gospođe Vodopije i njezinih savjetnika prevladati razum te da će, poštujući pravomoćnu sudsku odluku organizirati dosuđenu im dodjelu nagrada. I meni, kao pravnom laiku, poznato je da će svako odgađanje i izbjegavanje pravomoćne presude biti samo na njihovu štetu. Stoga, Kiklopa očekujem i naravno da ću ga primiti jer sam ga svojim radom i uspjehom zaslužila – kazala je Nives Celzijus, sada i sudski potvrđena kao najprodavanija hrvatska književnica.

Traženu novčanu odštetu Nives nije dobila. Njezin pulski odvjetnik Srđan Simić istaknuo je da im novac nije bio prioritetan iako su ga bili namijenili u humanitarne svrhe.  – Pravomoćnom presudom uspjeli smo dokazati da je tužiteljica bila apsolutno u pravu – kada je očekivala zasluženu nagradu, a sada očekujemo od Sajma knjiga da postupi po zakonu i našoj štićenici dodijeli sva prava i povlastice koje su joj namjerno i protuzakonito oduzeli – kazao je Simić.

>>Što je htjela reći Nives Celzijus Drpić? Pročitajte i zaključite sami

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije