Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudska odluka

Ne dobije li Nives Celzijus svog Kiklopa do 15. 12., bit će izvršena ovrha

nives celzijus
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
11.12.2013.
u 21:14

Općinski sud u Puli dao je rok udruzi Sa(n)jam knjige da najkasnije do nedjelje održi dodjelu nagrade Kiklop

Ne dobije li Nives Celzijus svog Kiklopa do 15. prosinca, prema sudskoj odluci bit će izvršena ovrha. Naime, Općinski sud u Puli dao je rok udruzi Sa(n)jam knjige da najkasnije do nedjelje održi dodjelu nagrade Kiklop u kategoriji "Hit godine" za 2008. u Domu hrvatskih branitelja u Puli na kojoj će autorici "Gole istine" Nives Celzijus i izdavaču knjige Premier Media uručiti Kiklopa.

Ako Nives dotad ne dobije svog Kiklopa, slijede novčane kazne od 50.000 tisuća kuna, dok bi se odgovorna osoba Magdalena Obradović-Vodopija kaznila sa 5000 kuna. A ako ni tada ne postupe po navedenoj presudi, uslijedit će dvostruka kazna i tako unedogled, koja će se automatski naplaćivati blokadom njihovih privatnih i poslovnih računa putem Fine, odlučila je sutkinja na pulskom sudu.  

– Od svoje zaslužene nagrade neću odustati ni milimetra. Svi smo se do sada, nažalost, putem medija naslušali laži i kleveta gospođe Vodopije, a sve kako bi se i dalje inatila i diskriminirala me na opće zgražanje hrvatske javnosti. Još više žalosti što se sudskim putem morala dobiti nagrada koja je od prvog dana jasna, ali s njihove strane osporavana samo zato što ja kao osoba, po njima, nisam prikladna da je primim. Posebno me ražalostila medijska manipulacija prije nekoliko mjeseci kada sam pravomoćnom sudskom presudom dobila Kiklopa pa su mi se sa Sajma dodatno htjeli narugati i poslati mi nagradu poštom. Tako su barem tvrdili u medijima, a meni nisu ni slali poštom Kiklopa – književnu nagradu, nego Kiklopa – ukoričeno izdanje romana Ranka Marinkovića. To sam uredno zaprimila i o tome je napravljen primopredajni zapisnik. Takvo opetovano diskriminiranje bilo je i razlog zbog kojeg sam podnijela ovrhu koja je, evo, sada, presuđena u moju korist. Jedva čekam dodjelu nagrade i jasno je da ću se sa zadovoljstvom na njoj pojaviti. Naravno, ako se s inatom i nepoštovanjem zakona ne nastavi i dalje pa Grad Pula i Istarska županija kao sponzori budu morali plaćati stotine tisuća kuna sudskih kazni s kamatama svaka dva tjedna, kako budu dolazili ovršni rokovi. A to nije ničiji privatni novac, nego novac nego građana Pule i Istre. Nadam se i apeliram na gospođu Vodopiju da kod nje prevlada razum i poštovanje zakona i zakonitosti – kaže Nives Celzijus.

>>Direktorica trči po Zagrebu kako bi Nives dobila svog Kiklopa

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Semper5
Semper5
21:52 11.12.2013.

Na stranu moje osobno mišljenje o ovoj osobi i njezinom "djelu", no ako je osvojila Kiklopa po svim kriterijima i pravilima, onda joj to nitko nema pravo osporavati. To niti je po zakonu, niti je pošteno niti ispravno. Dajte joj što zaslužuje ako imate imalo obraza i poštenja, a poslije mijenjajte pravila i kriterije za narednu dodjelu.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:20 11.12.2013.

Ajmo ovako....to šta je ova dotična, napisala tefter osobnih doživljaja ili ti opisala događaje u našem kobajagi kulturološkom društvu van pameti i bila naj prodavanija tzv književnica je jedan veliki razlog da joj se dodjeli nagrada...a to šta se potpunoa se potpuno isti kobajagi književnici bune a istu stvar rade za osobnu korist,te protiv nagrade ispoljavaju osobnu srđbu neka osobno vide gdje su, šta su i kako rade....jergović, tomić, dežulović, jovanović...hihihi....između vas i dotične nema nikakve razlike, vjerujte mi...

PR
pravakuna3
22:04 11.12.2013.

Sami ste smislili pravila, dakle dajte joj ga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije