Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imamo li novog Miočića?

Nisam materijal za lovca, jer nisam baš elokventan

Emisija Potjera
Foto: HRT
1/3
24.03.2016.
u 10:00

Martin Brkić osvojio je brzopoteznim pitanjima 45.500 kuna, a onda je u završnoj Potjeri potukao Kotigu

Emisija HRT-ova kviza Potjera od ovog utorka ušla je u povijest nakon što je Martin Brkić (25), apsolvent matematike iz Splita, prvi uspio u minuti odgovoriti na čak 13 pitanja te tako zaraditi impresivnih 45.500 kuna, što nekim natjecateljima bude i viša ponuda lovca. Martin, međutim, nije prihvatio rekordnu ponudu lovca Deana Kotige od čak 182.500 kuna pa je na kraju s kolegom Antom zaradio 63 tisuće, koje su podijelili na dva dijela.

Leže mi brza pitanja

– Osjećam se ponosno premda ne mislim da sam napravio neki naročiti podvig. Ovo mi je bio drugi nastup u Potjeri. Prošli put igrao sam protiv Mirka Miočića i uzeo višu ponudu. Moja ekipa i ja smo se na kraju borili za 206 tisuća kuna, no Mirko nas je stigao. Za drugu ekipu sebi sam postavio cilj osvojiti bar 20 tisuća i tako smo se i dogovarali – veli Martin koji je u prvoj Potjeri imao također respektabilnih 11 točnih odgovora. – Očito mi leže brzopotezna pitanja, no mislim da mi ne leže Morana i Dean kao lovci, jer su oni jaki u područjima u kojima ja nisam – kaže Martin, koji je najbolji u sportu, geografiji i znanosti, a slab u umjetnosti, filmu i gastronomiji. Osvojeni iznos potrošit će na polaganje vozačkog ispita, a ostat će i za čašćenje.

Nisam materijal za lovca

Nakon njegova nastupa mnogi su ga po društvenim mrežama predlagali kao kapacitet za lovca i prozivali ga novim Miočićem no Martin kaže da mu to ne bi baš išlo. – Nisam baš elokventan i nisam siguran kako bih to odradio. Da biste bili lovac, morate biti elokventni, ali imati i širi opseg znanja tako da bih ipak odbio takav prijedlog – dodaje Martin. Osim Potjere, dosad je nastupio i u kvizovima Najslabija karika, gdje je pobijedio i osvojio 23.400 kuna, i 1 protiv 100. Tamo, međutim, nije imao sreće. – Ispao sam na prvom pitanju jer nisam znao da je Johnny Depp debitirao u Stravi u ulici brijestova – kaže Martin koji je nedavno sa svojom ekipom pobijedio i u prvoj emisiji Kvizne situacije, a za mjesec dana gledat ćemo ga u polufinalu ovog HRT-ova kviza. 

>> Mirko Miočić napustio Potjeru, mijenjat će ga Sučević-Međeral?

Ključne riječi

Komentara 9

MA
maliMalecki
11:28 24.03.2016.

Bravo momak, svaka ti čast!

K0
KONJINA4.0
13:09 24.03.2016.

Dean je odvratan, žemska simpa, a Mirko legenda. Taman su lijepo podijelili uloge. Nego, što netko zbilja gleda ono smeće od kviza "Kvizna situacija"??? Ja sam uspio odgledati 5 min, i nikad više ni minutu ne namjeravam pogledati. Onaj im je voditelj ekstra odvratan, uzgred rečeno.

Avatar Zoran Kociper
Zoran Kociper
06:39 25.03.2016.

Čestitam,mladiću!Znanje je moć!Vi ste budućnost Hrvatske!Mladi,obrazovani i pametni ljudi,neopterećeni politikom i prošlošću jamac su budućnosti Lijepe naše,stoga,samo naprijed ,da nam je više takvih kao Vi,bila bi ovo sretna zemlja!Sretan sam što imamo mlade i pametne ljude jer,iskreno,dosta mi je više prolupalih staraca koji svoje frustracije liječe nsa svima nama,ponajviše na hrvatskoj mladosti.Čestitam,još jedanput,i nastavite tako,užitak je gledati nove naraštaje "pune" znanja,pristojnosti i civiliziranog ophođenja sa ljudima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije