Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nina Kraljić

Prateći vokali skinut će moj plašt, tako nastavljam tradiciju skidanja koju su njegovale Severina, Danijela, Doris...

nina kraljić
Foto: PR FOTO
1/6
10.05.2016.
u 15:51

Nakon prve probe naša predstavnica na Eurosongu javila nam se s prvim dojmovima i priznala da je zadovoljna onim što je njen tim pokazao na pozornici u Stockholmu te otkrila kakve planove ima kad se Eurosong završi

Vrijeme do izlaska na pozornicu Ericsson Globea u Stockholmu, na kojoj će večeras s pjesmom “Lighthouse” predstaviti Hrvatsku u polufinalu Eurosonga, našoj Nini Kraljić isplanirano je u minutu. Intervjui, probe, prijemi kod ostalih zemalja natjecatelja samo su dio obveza koje su upisane u Ninin i planer cijele delegacije koja je za švedsku prijestolnicu otputovala još u nedjelju.

Unatoč obvezama, Nina uvijek pronađe vrijeme za komunikaciju s obožavateljima putem društvenih mreža, a našla je i nešto slobodnog vremena da i s nama podijeli prve dojmove s Eurosonga i prvih proba koje je imala početkom tjedna.

Haljina od 18 kilograma

– Napravili smo što smo trebali i mogu reći da sam za prvu probu jako zadovoljna – rekla nam je Nina neposredno nakon što je s pratećim vokalima odradila prvu probu na sceni Ericsson Globea. S jednakim zadovoljstvom i oduševljenjem priča nam i o cijeloj organizaciji najveće glazbene manifestacije te s kim se od natjecatelja zbližila.

– Jako je dobra organizacija i sigurno nije lako organizirati takav događaj. Švedska je poznata kao odličan domaćin, imaju dobre kantautore i veliki su fanovi Eurosonga. Kratko vrijeme sam tu i nisam imala puno vremena za druženje, a na koncertima koje je Eurosong organizirao u Amsterdamu i Londonu najviše sam se družila s Kaliope – kaže pjevačica. Za razgledavanje grada još nije imala vremena, ali nada se da će tijekom sljedećeg tjedna i to nadoknaditi.

– Uistinu se nadam se da će biti vremena za to. Trenutačno je bitno štedjeti energiju i dobro se odmoriti za nastup – poručuje Nina. Mediji u Švedskoj već na prvoj Nininoj probi zamijetili su njezinu neobičnu haljinu, odnosno samo jedan dio kreacije koja teži čak 18 kilograma, a čiji dizajn potpisuje Juraj Zigman.

Nina je novinarima u Stockholmu rekla da je kod ove haljine dobro to što se zbog njene težine ne može puno micati po pozornici. Kreacija ima dva dijela, a jedan je dio u obliku plašta koji će Nina u određenom trenutku skinuti. Tako nastavlja hrvatsku tradiciju skidanja na pozornici Eurosonga koju su prije nje njegovale Danijela Martinović, Doris Dragović, Andrea Šušnjara, Severina...

– Prateći vokali i ja moramo još vježbati zbog toga jer u jednom trenutku s mene skidaju plašt. No već je na prvoj probi to dobro prošlo. Ja sam glavni izvođač i moram misliti na svoju ulogu, a oni moraju misliti na svoju. Mislim da radimo najbolje što možemo – rekla je Nina na konferenciji održanoj nakon prve probe.

Haljina prati priču i poruku koju “Lighthouse” ima i zato cijela scenografija i kostimografija ima putanju od mračnog prema svijetlom dijelu baš kao i sama pjesma koju potpisuju Andreas Grass i Nikola Paryla.

– Gradaciju u pjesmi, od mračnih motiva na početku do tračka svjetlosti koji se čeka, prikazali smo kostimom. Netko se voli prezentirati na senzualan način, a ja se izražavam u umjetničkom smislu, no na crvenom tepihu pokazat ću i svoju ženstvenu stranu. Ali ako nemaš dobru pjesmu, nikakva haljina te neće spasiti. Možda sam malo staromodna, no mislim da glazba i tekst moraju biti najvažniji – objasnila je Nina novinarima u Stockholmu, a prenio eurosong.hrt.hr.

Nina je pohvalila Zigmanove ideje i način na koji je i njenu osobnost uklopio u cijelu kreaciju.

– Na leđima imam tetovirano stablo cedra koje me podsjeća na moga bliskoga prijatelja. Zigman je iskoristio tu tetovažu te ju je uklopio u dizajn kostima – kaže.

Prije odlaska u Švedsku rekla nam je kako su joj favoriti predstavnici Ukrajine i Njemačke, pa je pitamo je li vidjela njihove probne nastupe.

– Raspored je tako organiziran da jednostavno nemamo vremena gledati tuđe nastupe, no možda ih uspijem pogledati – kaže Nina. Prije odlaska u Stockholm rekla nam je kako bi rado sa sobom ponijela playstation jer bi joj neke igrice mogle barem nakratko misli skrenuti s nastupa...

– Nisam ga ponijela jer sam se bojala granične kontrole. Nemam posebnog recepta za rješavanje napetosti – odgovorila nam je, a novinarima u Stockholmu kazala je da nema poseban ritual ni prije izlaska na pozornicu.

– Pokušavam se smiriti, opustiti i naspavati se – to je sve, bez ikakvog vokalnog treninga.

Želi dati najbolje od sebe

Osim haljine, veliko zanimanje medija pobudila je i Ninina kratka frizura i dio koji je izbrijala u obliku morskih valova.

– To je za mene samo mala promjena. S lijeve strane imam izbrijane morske valove, a te simbole imam i u pjesmi “Lighthouse”. To je i poveznica s Hrvatskom jer svi znaju za naše more. S obzirom na to da smo se vratili na Eurosong nakon dvije godine izbivanja, moramo promovirati svoju zemlju na sve moguće načine – izjavila je medijima glazbenica. Na naše pitanje koja joj je najdraža uspomena s ovog glazbenog putovanja, Nina odgovara da je zapravo tek na početku ovog putovanja te da ima još puno vremena za stvaranje lijepih uspomena. Svakako da bi pobjeda bila jedna od najljepših uspomena, no Nina se ne zamara toliko rezultatom.

– Što god se treba dogoditi, dogodit će se. U ovom trenutku najbitnije je dati najbolje od sebe, i to je to – iskreno kaže. Kada se vrati iz Stockholma, čeka je rad na novom albumu na kojem se nada da će biti i njenih autorskih pjesama te da će se u rukama poklonika njene glazbe naći već ove jeseni, ali prije no što se zatvori u studio, priuštit će si kratki odmor.

– Iskreno, nakon Eurosonga ću na nekoliko dana jednostavno ugasiti mobitel – kaže nam Nina, a mi joj držimo palčeve za što bolji rezultat na Eurosongu. 

>>Nina Kraljić proglašena za Miss Eurosonga, pogledajte njenu reakciju kad je saznala za titulu!

Komentara 3

Avatar golubica009
golubica009
09:42 11.05.2016.

Neznam čemu tolika euforija oko pjesme. Pjesma je kopija skandinavskih pjesama koje su se prošlih godina vrtile po Eurosongu. Previše se halabuke diže oko ovog zavijanja. Šteta, jer cura ima dobar glas i izborom bolje pjesme mogla se odmah izdvojiti. Ovako ostaje prosjek.

KO
Kojitijevrag
11:52 11.05.2016.

Nina svaka ti cast,posebna si,a glas.... satima bi te slusala. PREDIVNO, SVE JE BILO BAS KAKO TREBA! RIJEKA TE VOLI I NAVIJA ZA TEBE !

Avatar Đive X
Đive X
19:08 10.05.2016.

Predivno! Jedva čekam! Sve izgleda savršeno, svježe, drukčije, originalno...BRAVO NINA!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije