Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HR TOP 40

Nina Badrić: Privilegij je biti na vrhu domaće scene

'24.01.2013., Zagreb - Predstavljanje nove emisije Hr Top 40 u restoranu Les Ponts. Nina Badic i Severina.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
'Goran Jakus/PIXSELL'
02.02.2013.
u 09:01

Ukidanjem "Hit showa Marka Tolje glazbenici su izgubili prostor za svoj rad i sada se top lista objavlju na internetu a navodno je za njeno emitiranje zainteresiran RTL

Osmijeh na lice glazbenicima je izmamio projekt Instituta hrvatske glazbe zahvaljujući kojem već dva tjedna imamo crno na bijelo HR TOP 40 – službenu nacionalnu ljestvicu radijskog emitiranja domaćih singlova. Ideja HTV-a da najbolje izvođače s ljestvice svakog petka ugosti u "Hit showu Marka Tolje", taj osmijeh glazbenika još je malo razvukla jer ponadali su se da su se domogli minuta na nacionalnoj televiziji.

Zasad je na internetu

Ipak, show je trajao jednu večer i upisao se u ropotarnicu povijesti neobičnih poteza koji će se spominjati godinama, potencijalno odgovorni za neuspjeh snose sankcije, jučer smo u istom terminu umjesto njega gledali film "Tko pjeva zlo ne misli", a glazbenici i respektabilna ljestvica traže novi prostor na kojem će se promicati njihovo stvaralaštvo.

– Zasad listu i dalje objavljujemo na svojim internetskim stranicama i u razgovorima smo s drugim medijima; televizijama, radijskim postajama i portalima, koji bi je mogli iskoristiti kao predložak za kvalitetnu emisiju. A interesa ima! – kaže Milan Majerović-Stilinović, voditelj odnosa s javnošću IHG-a i dodaje:

– Nadamo se da ni hateveovci nisu odustali od glazbe. Poslije ukinutog showa ostala im je lijepa pozornica na kojoj, vidjeli smo, izvođači odlično funkcioniraju i bili bismo jako sretni s nekom glazbenom emisijom. Nisu još ništa predložili, očito je kod njih u tijeku preslagivanje.

HTV-u ostala pozornica

S HTV-a kažu da je prerano govoriti o potencijalnim novim projektima. No, kako neslužbeno doznajemo, za novu glazbenu emisiju baziranu na nacionalnoj ljestvici jako je zainteresirana RTL Televizija.

Dok emisija ne krene, podatke o tome koje pjesme doista jesu hitovi pratit ćemo na internetu. Zadnja dva tjedna na vrhu ljestvice je Nina Badrić, a Severina koja ju je prvi tjedan pratila u stopu, sada je pala na četvrto mjesto. Severinu su s trona istisnuli Goran Karan i Tomislav Bralić koji su drugi te Leteći odred na trećem mjestu.

– Jako sam sretna što moja pjesma opet drži prvo mjesto top-ljestvice. Super je biti prvi od najboljih! Uskoro će netko drugi zauzeti prva mjesta, no trenutačno uživam u tom privilegiju što sam to upravo ja – sretno je vrisnula Nina Badrića i dodala: – Nacionalna ljestvica sjajna je stvar koja se dogodila domaćoj glazbi i želim da takvih stvari ima što više. Hrvatsku glazbu treba vratiti na velika vrata i u eter i na televizijske ekrane. Ne razumijem zašto ne postoji ni jedna suvisla glazbena emisija u kojoj mi glazbenici možemo prezentirati ono što radimo. Ova je lista sjajan početak da se stvari promijene za 180 stupnjeva.

Inače, sastavljanje pouzdane ljestvice omogućio je sustav Playkontrol koji koristi softverske algoritme za prepoznavanje zvučnih zapisa. Emitiranje se prati na 80 radiopostaja, uključujući nacionalne, regionalne i lokalne. Izrađeno je 5000 algoritama, odnosno prati se izvođenje 5000 domaćih pjesama.

Ključne riječi

Komentara 3

DP
Dioklecijanova palaca
10:50 02.02.2013.

Hrvatska nema puno istinskih velikih zvijezdi koje su uspjele izvan našeg prostora. Velike uspjehe u svijetu su imali pokojni Ivo Robić (imao je hit u Americi) i Tereza Kesovija koja je na Eurosongu zastupala Monaco a s Larinom pjesmom je osvojila Pariz.

Avatar balen
balen
12:34 02.02.2013.

Što se tiče Tolje i njegovog showa: Pokazako se da je Hrvatska nedorasla za slobodu i pravi show. Emisija je bila sasvim dobra, neusporedivo bolja od showa M.Škore. Ali, Let 3 i ironiziranje majčice crkve nije im oprošteno. Žalosno, pogotovo jer to nismo očekivali u Radmanovoj eri.

SE
sestrićna
13:53 02.02.2013.

a jake scene :))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije