Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKORO TRAGEDIJA

Nikolinu i njezinu kćer spasio je prijatelj: Lupao sam na prozor. Jedva je otvorila vrata. Moglo je biti gadno

Foto: instagram
1/11
08.02.2021.
u 20:44

Podsjetimo, sa subote na nedjelju u stanu u kojem živi sa suprugom Vidojem i kćeri Unom (5), bivša voditeljica Nikolina Pišek i petogodišnjakinja su se otrovale ugljičnim monoksidom.

Da je došao pola sata kasnije, mi ne bismo vodile ovaj razgovor - rekla nam je Nikolina Pišek danas ranije u razgovoru nakon što su je otpustili iz KBC-a Sestre Milosrdnice u Zagrebu gdje je bila hospitalizirana nakon što su je u subotu ujutro spasili iz stana u Zagrebu u kojem se otrovala ugljičnim monoksidom.

Istu sudbinu doživjela je i njezina petogodišnja kći Una, a u spas im je stigao prijatelj koji je na poziv Nikolininog supruga Vidoja, koji je u to doba bio u Beogradu, došao provjeriti jesu li Nikolina i Una dobro jer mu je Vidoje rekao kako je Uni pozlilo, a ni da se supruga ne osjeća dobro te da ode provjeriti treba li ih voziti u bolnicu.

- Došao sam ispred stana i lupao po prozoru, a psi su lajali. Nakon pet minuta na prozor je došla Nikolina smušena. Rekao sam joj da rastvori prozor - započeo je prijatelj u ispovijesti za 24 sata te nastavio: "Znam da su im nekoliko dana prije bojler popravljali. Rekao sam da otvori vrata. Ušao sam u stan, rastvorio sve i ugasio plin. Odmah sam zvao Hitnu, policiju i plinaru, sve živo. Unu sam odvezao u Klaićevu, a Nikolinu je Hitna odvezla u Vinogradsku. Onda sam išao do granice sa Srbijom po Vidoja", ispričao je.

Nakon što su stigli službenici iz plinare, ustanovili su kako bi "bilo gadno da je došao malo kasnije". Naime, njihovi detektori za ugljični monoksid nisu prestajali tuliti kada su htjeli ustanoviti razinu plina.

- ‘Imate sreće što ste sve otvorili’, rekli su mi. Inače bi i vi nastradali. Ne osjetiš ništa, 150 ppm ugljičnog monoksida je užasno puno. Nikolina je imala 25 posto toga u plućima, a Una 15. Doktori su rekli da na 25 posto ostaju traje posljedice za organe. Pola sata značilo bi puno - kazao je.

Foto: reuters

Na razini između 150 i 200 ppm ugljičnog monoksida mogući su dezorijentacija, nesvjestica i smrt, a on navodi da su neko vrijeme čekali Hitnu da stigne te da im isprva nije znao reći je li u pitanju plin ili nešto drugo.

Rekli su mi da nazovem vatrogasce. Šaltanje. Rekoh: ‘Dijete ima šest godina, nije dobro’ - ispričao je.

Podsjetimo, Nikolina nam je danas u razgovoru ispričala čega se sjeća te večeri kada je došlo do nemilog događaja.

- Istina je da se to dogodilo i trenutno je policija na uviđaju kako bi ustvrdila okolnosti. Ja samo mogu pretpostaviti da je u pitanju puknuće cijevi uslijed sanacije zgrade koja se trenutno odvija. Servis smo obavili u srijedu i bilo je sve u redu s plinskim instalacijama, a ovo se dogodilo sa subote na nedjelju - kazala je Nikolina koja je danas otpuštena iz bolnice, a tamo joj je utvrđeno umjereno teško trovanje ugljičnim monoksidom.

- Mojoj kćeri Uni je ustanovljeno teško trovanje. Ne znamo još kakve će biti posljedice. Morat će na neurološka ispitivanja, a ja moram obaviti pretrage srca i pluća - rekla nam je.

 

Komentara 10

DO
Domumom
21:24 08.02.2021.

Te plin te ugljičnomonoksid te otvorila prozor te otvorila vrata provalili vatrogasci. Zanima me što je istina ili je sve laž.

Avatar acivij
acivij
22:28 08.02.2021.

Jeste se uhvatili Nikoline, k'o pijan plota 😁 Nije da je nešto volim, aii mnogi komentari nisu baš umjesni. Tako nešto se može skoro svakome dogoditi, a i dijete je nastradalo 🤮 ......................................................................................................................................................................................... Ne bi li bilo pametnije i korisnijeje komentirati što se dogodilo i kako to spriječiti? Ugljični monoksid je nevidljivi i podmukli ubojica bez okusa i mirisa. Tko god u stanu ili u kući ima plinski bojler ili kuha na plin ili na drva morao bi imati detektor za ugljični monoksid. ......................................................................................................................................................................................... Detektor košta od 120 do 400 kuna. Ima ih i skupljih, ali svoju funkciju obavlja i onaj za 120 kuna. Rok trajanja im je 7 do 10 godina - otisnuta je godina proizvodnje i rok trajanja. Nakon toga ih treba zamijeniti novim. Baterije se ne mijenjaju i ne pune ... Jednom do dva puta godišnje treba provjeriti funkciju detektora i to je to.

DA
dabssa
07:28 09.02.2021.

Mozda je samo pustila gadnog tihomira pa se sad srami.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije