Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
božićni country singl

Nikolina Tomljanović: Uživam u finim kolačićima i toplini svog doma

18.12.2014. Rijeka - Pjevacica Nikolina Tomljanovic i suprug Jakob Patekar.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
27.12.2014.
u 14:12

Pjevačica grupe E.N.I. otkrila nam je kako je nastao njen božićni country singl, što najviše voli u blagdansko vrijeme i kako joj je poslovno surađivati sa suprugom Rješavanjem križaljki, šetnjama i treninzima voli upotpuniti svoje slobodno vrijeme

Nakon singla "Budi tu" s kojim je nastupala na festivalu šansone u Šibeniku, Riječanka Nikolina Tomljanović, članica grupe E.N.I., za ovo blagdansko vrijeme pripremila je pravu poslasticu – božićni country singl "Pokloni mi zagrljaj" .

Učenici vole njene pjesme

Stihove pjesme potpisuje Nikolinin suprug Jakob Patekar, dok je autor glazbe Damir Matković iz country benda Crooks and Straights. Kako je pjesma nastala, što članice grupe E.N.I. kažu na njen izlet u solo vode i kako će provesti blagdane ispričala nam je simpatična Nikolina.

– S obzirom na to da radim pop country materijal, jednostavno je bilo logično obratiti se našem riječkom country bendu Crooks and Straights. Nekoliko pjesama imali su za mene, a producent Neno Belan i ja odabrali smo upravo ovu pjesmu kao početak suradnje s Crooksima, odnosno autorom glazbe – Damirom Matkovićem. Osjetila sam glazbu kao dobar materijal za božićnu pjesmu pa je još moj suprug napisao božićni tekst – kaže Nikolina. Suprug Jakob autor je stihova i za pjesmu "Budi tu" što mu je bio i prvi put da se okušao kao tekstopisac i odlično se snašao u tome, hvali ga Nikolina. – Prilikom pisanja voli sa mnom podijeliti stih po stih i spreman je na sugestije. Stvarno je lijepo da možemo surađivati i dijeliti moju veliku ljubav – glazbu – kaže pjevačica i otkriva nam kako će provesti Božić. – Više sam ljetni tip pa volim hladne dane provoditi kod kuće, u toplom domu, pijući kakao i grickajući božićne kolačiće. Naravno, volim i peći kolače – kaže Nikolina, inače i učiteljica u OŠ Pećine u Rijeci. Nikolinini učenici četvrtog razreda rado slušaju njene pjesme.

– Kada netko od njih čuje neku moju novu pjesmu i to podijele s ostalima, ostali učenici obavezno idu na YouTube. Ne znaju sve moje pjesme, ali sve su znatiželjniji. Ipak, moram reći, ja sam im ponajprije učiteljica pa ne govorimo previše o mojoj glazbenoj karijeri – kaže pjevačica. Cure iz grupe velika su joj podrška u solo projektu i njen samostalni materijal nije utjecao na rad benda.

– S grupom E.N.I. sve normalno i dalje funkcionira. Ne damo se ni nakon 18 godina. Treći je singl vani i snimamo pjesmu po pjesmu za sljedeći album – kaže.

Ritual - doručak s prijateljima

Kada ne nastupa i ne predaje u školi, Nikolina vrijeme najviše voli provoditi sa suprugom i posvetiti se svojim ritualima.

– U slobodno vrijeme radim kolače, palačinke, gledam omiljene serije na televiziji, prošećem se, rješavam križaljke, pjevušim, treniram. Nedavno sam uvela nešto meni jako simpatično pa umjesto da se s prijateljima nalazim na kavama, nalazimo se na doručku kod nas ili u njihovu domu – otkriva Nikolina. Velikih novogodišnjih želja nema jer, kako kaže, ima lijep život i ništa joj ne nedostaje.

– Na prvom mjestu želim svima zdravlje, a onda svega pomalo. Sretno sam udana, zaposlena, pjevam, imam krasnu obitelj s kojom sam jako vezana pa mogu poželjeti da tako i ostane – kaže Nikolina i s publikom zakazuje sastanak već početkom siječnja na Zagrebačkom festivalu na kojem nastupa s pjesmom "Volim te".

>> Nikolina Tomljanović objavila singl 'Pokloni mi zagrljaj'

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
17:50 27.12.2014.

riječanka??ne bi kaza!bunjevka??šiiii..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije